Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

VIDEO Návšteva v parlamente: Danko s Bugárom privítali slovenských europoslancov

Predseda parlamentu Andrej Danko privítal časť slovenských europoslancov Zobraziť galériu (3)
Predseda parlamentu Andrej Danko privítal časť slovenských europoslancov (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA - Predseda parlamentu Anrej Danko (SNS) spolu s podpredsedom Bélom Bugárom (Most-Híd) privítali dnes na pôde Národnej rady SR ôsmich z trinástich slovenských europoslancov.

Ako Danko v úvode povedal, je mu cťou, že si môžu slovenskí poslanci vypočuť ich názory, a to, čo ich ako europoslancov trápi. „Je pre mňa cťou, že vás môžem ako zástupcov Slovenska, ktorí zvádzajú neľahký boj v mase poslancov v európskom parlamente, privítať a umožniť vám vystúpenie na pôde NR SR. Mnohí z vás to iniciovali. Oceňujem vašu snahu sem prísť a prispieť k tomu, že sa budeme lepšie chápať a vydiskutujeme si problémy, ktoré nás trápia,“ povedal Danko.

Dodal, že Slovensko už privítalo všetkých predsedov európskych parlamentov, a teší sa na nich opäť v apríli. „Aby sme boli dobrí hostitelia a aby som s nimi vedel diskutovať, treba vypočuť to, čo trápi vás v Európskom parlamente a na druhej strane je ambíciou nás poslancov zvolených v priamych voľbách povedať, ako je to na pôde SR,“ uviedol.

Predseda parlamentu Andrej Danko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

Podľa neho je potrebné spolu hovoriť a ľuďom vysvetľovať úlohy EÚ, a o tom, ako sa môže Slovensko v rámci EÚ rozvíjať. „Prečo by sme nemohli hovoriť o rozvoji sociálnych systémov, prečo by naši robotníci nemohli mať podmienky ako v západných krajinách. To sme povinní našim ľudom vysvetľovať,“ dodal. Pripomenul, že možnosť europoslancov vystúpiť v NR SR sa zrodila nielen z ich iniciatívy, ale najmä vďaka novele rokovacieho poriadku.

Predseda parlamentu Andrej Danko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

Do parlamentu dnes prišli europoslanci Monika Flašíková Beňová (Smer-SD), Eduard Kukan (SDKÚ-DS), Vladimír Maňka (Smer-SD), Miroslav Mikolášik (KDH), Branislav Škripek (OĽaNO), Monika Smolková (Smer-SD), Ivan Štefanec (SDKÚ-DS), Anna Záborská (KDH). Neprišli europoslanci Pál Csáky (SMK), József Nagy (Most-Híd), Richard Sulík (SaS), Boris Zala (kandidoval za Smer-SD) a Jana Žitňanská (NOVA).

Andrej Danko, europoslanci

Viac o téme: EuroposlanciBéla BugárAnrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu