Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

SaS stranícku krízu zažehnala: Poliačik liberálov možno neopustí, stanovil si podmienky

Martin Poliačik
Martin Poliačik (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Situácia v SaS je momentálne zastabilizovaná, otázky o fungovaní strany by sa však mali otvoriť na Kongrese, ktorý by mal byť v sobotu 18. marca. Martin Poliačik, o ktorom sa hovorilo ako o ďalšom možnom liberálovi na odchode z SaS, si nemyslí, že sa všetko vyrieši. Ale pokiaľ bude vôľa meniť veci a posúvať ich dopredu, Poliačik nevidí dôvod na odchod.

Stranu nedávno opustil jeden z jej zakladateľov Jozef Mihál, ako dôvod uviedol postoje šéfa SaS Richarda Sulíka. Priznal, že s ním mal dlhodobo spory. SaS podľa Mihála prestáva byť liberálnou stranou. Bývalý minister práce sa nemieni vzdať poslaneckého mandátu. Nechce totiž sklamať svojich voličov ani potešiť ministrov práce Jána Richtera (Smer-SD), zdravotníctva Tomáša Druckera (nom. Smer-SD) a financií Petra Kažimíra (Smer-SD). 

Mihál nie je jediný, kto zo strany odišiel. Pred niekoľkými rokmi SaS opustili viacerí členovia, najvýraznejšími z nich boli Juraj Miškov, Jozef Kollár, Daniel Krajcer, Juraj Droba a Martin Chren. Založili si vlastnú stranu SKOK. Mihál takýto krok neplánuje, mieni sa pridať k politickej sile, ktorá by dokázala poraziť premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

Viac o téme: LiberáliMartin PoliačikSaS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu