Utorok18. jún 2024, meniny má Vratislav, zajtra Alfréd

Danko chýba na rokovaní, ktoré sám inicioval: Arogancia najväčšieho zrna, kričí Galko

Ľubomír Galko
Ľubomír Galko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Predseda parlamentu Andrej Danko nie je prítomný na rokovaní o zmenách v rokovacom poriadku, ktoré on sám inicioval. Podpredseda SaS Ľubomír Galko to označil za aroganciu najväčšieho zrna, pretože Danko mal návrh obhajovať. Ak vedel, že bude mať iné povinnosti, mal určiť presný termín, kedy sa bude o novele rokovacieho poriadku rokovať.

Vládny Most-Híd predloží k novele rokovacieho poriadku viacero pozmeňujúcich návrhov. Ako povedal Gábol Gál, Most-Híd bude navrhovať, aby sa poslanec mohol prihlásiť do rozpravy nielen písomne ale aj ústne. Podpredsedovia NR SR by mali mať podľa neho rovnako obmedzený čas ako ostatní poslanci. „Máme problém s návrhom prerušiť schôdzu, ak niekto bude v sále vystrájať,“ uviedol Gál. 

Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Richard Vašečka Gálovi pripomenul, že je spolupredkladateľom návrhu a preto sa podľa neho nemal pod návrh podpísať, keď má k nemu toľko výhrad a pripravuje pozmeňujúce návrhy. Poslankyňa OĽaNO Erika Jurinová povedala Gálovi, že už nie je tým poslancom Mosta-Híd, ako ho poznala, ale stal sa poslancom Smeru-SD. Podľa Gábora Grendela (OĽaNO) sa Gál snaží zbaviť spoluzodpovednosti za prípravu novely rokovacieho poriadku. „Ak s niečím nesúhlasím, tak to nepodpíšem,“ povedal Grendel.

Viac o téme: Ľubomír GalkoAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu