Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Fico sa chystá na stretnutie s Putinom: Toto bude hlavná téma

Vladimir Putin a Robert Fico
Vladimir Putin a Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda vlády Robert Fico sa vo štvrtok stretne s prezidentom Ruskej federácie Vladimirom Putinom v moskovskom Kremli. Stretnutie bude o 20:00 miestneho času, čiže o 19:00 stredoeurópskeho času.

"Témou spoločného rokovania a následnej pracovnej večere budú aktuálne otázky bilaterálnej spolupráce medzi Slovenskou republikou a Ruskou federáciou," informoval tlačový odbor úradu vlády. Fico v utorok počas tlačovej konferencie v Sobranciach informoval, že vo štvrtok na obed má na pláne aj stretnutie s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom v Paríži.

Premiér navštívil Moskvu aj vlani, a to dvakrát. Prvýkrát sa zúčastnil na oslavách konca druhej svetovej vojny v máji a potom začiatkom júna. Vtedy bola hlavnou témou stretnutia energetika. Premiér s Putinom tento rok aj telefonoval. Fico napísal, že informáciu zverejňuje na Facebooku, "keďže médiá vrátane verejnoprávnych, sa príliš nezaujímajú o našu prácu a správa o tomto rozhovore je na medzinárodných serveroch už niekoľko hodín". Tlačový odbor Úradu vlády SR o rozhovore oficiálne neinformoval. Informácia sa nenachádzala ani medzi tlačovými správami na internetovej stránke Úradu vlády SR. 

Viac o téme: Robert FicoVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu