Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO Protesty pred Bonaparte pokračujú: Ľudia sa nevzdávajú, Kaliňák si vyslúžil červenú kartu!

Ľudia pred komplexom Bonaparte opäť žiadali odstúpenie Kaliňáka Zobraziť galériu (3)
Ľudia pred komplexom Bonaparte opäť žiadali odstúpenie Kaliňáka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Opozičné strany SaS a OĽaNO-NOVA pokračovali dnes v sérii protestov proti zotrvaniu ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) vo funkcii. Pred bytovým komplexom Bonaparte v Bratislave, v ktorom si premiér Robert Fico (Smer-SD) prenajíma byt od podnikateľa Ladislava Bašternáka, podozrivého z daňových podvodov, sa dnes zišlo približne 700 ľudí.

Demonštrácia sa začala po 18.15 h. S príhovormi vystúpilo viacero politikov SaS a OĽaNO. Ocenili, že ľudia aj v čase prázdnin a dovoleniek pred komplex Bonaparte prišli.

Tentoraz vystúpilo aj niekoľko účastníkov, ktorí boli na každom proteste. Počas podujatia hrala Terchovská muzika. Ľudia mohli podpísať aj petíciu za odvolanie Kaliňáka. Účastníci mali opäť v rukách červené karty, ktorými dávali najavo stop Kaliňákovi. Viackrát kričali odstúpiť či hanba.

Ľudia pred komplexom Bonaparte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

SaS a OĽaNO-NOVA žiadajú Kaliňákov odchod pre daňovú kauzu Ladislava Bašternáka, ktorú mal podľa opozície Kaliňák pomáhať zametať pod koberec.

Kaliňák pôvodne popieral akýkoľvek vzťah s Bašternákom, neskôr však priznal, že od neho kúpil podiel vo firme B. A. Haus.

Ľudia pred komplexom Bonaparte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Podľa opozície ide o "záhadný" obchod. Opozícia prišla aj s viacerými návrhmi na odvolanie Kaliňáka a Fica. Premiér neraz argumentoval v prospech Kaliňáka tým, že patrí medzi najúspešnejších ministrov vnútra v histórii Slovenska a má dôveru zahraničných partnerov.

Viac o téme: ProtestRobert KaliňákBonaparte
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu