Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Matovič vytiahol na Kaliňáka ďalšie eso: Záhada supervýhodného kšeftu!

Robert Kaliňák
Robert Kaliňák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na Roberta Kaliňáka sa to opäť valí a tentokrát to nesúvisí s kauzou Bašternák. Na povrch vyplávali nové karty v boji proti ministrovi vnútra, ktorým sa venovali na tlačovej konferencii aj opoziční poslanci OĽaNO-NOVA a SaS.

Na tieto informácie upozornila na svojom blogu Aliancia Fair-play. Kaliňák mal spolu s Jánom Počiatkom 5. júna 2012 spáchať mimoriadne výhodný kšeft týkajúci sa spoločnosti FoRest s.r.o. Akcie za 37-tisíc eur mali od svojho "blízkeho priateľa" Roberta Pintéra získať iba za dve eurá.

"Robert Kaliňák je veľmi prefíkaným kšeftárom," zaútočil preto Jozef Rajtár z SaS. Nové informácie podľa neho dokazujú, že Kaliňák zneužíva ministerskú funkciu na vlastné obohatenie. "Vynikajúci, úplne bomba kšeft," ironizuje liberál.

Problém je podľa Rajtára v tom, že dvojica vtedajších ministrov za to mala nechať zaplatiť daňovníkov prostredníctvom toho, že Pintér bol dosadený do funkcie, ktorá bola platená z peňazí daňovníkov. Ako uvádza blog, Pintér mal taktiež za čudných okolností získať vysokú policajnú hodnosť a z nej vyplývajúce výhody.

Sekcia, ktorú vedie na ministerstve, pritom podľa Daniela Lipšica nikdy neexistovala a ani v minulosti nikdy takéto sekcie nemali na čele policajtov, ale civilov. "Je absolútne neprijateľné, aby takýmto spôsobom boli odmeňovaní biznis partneri tejto vlády," hromží Lipšic.

Prevod podľa obchodného registra nastal už spomínaného 5. júna o deviatej hodine ráno na valnom zhromaždení firmy a išlo o prevod akcií s 99,9% zľavou. "Kaliňák klame ráno, na obed a večer," komentoval šéf obyčajných ľudí Igor Matovič a poukázal na zaujímavú skutočnosť.

Ako totiž uvádza oficiálna tlačová správa zavesená na stránkach ministerstva zahraničia, Kalińák mal 4.6. a 5.6. byť na služobnej ceste v zahraničí, pričom v inkriminovaný utorok mal mať oficiálne stretnutia v Čiernej Hore. Matovič sa preto pýta, ako je to možné, že v deň, keď bol v Čiernej Hore, tak bol aj na valnom zhromaždení.

"Ako je možné, že je na dvoch miestach?" čuduje sa a dodáva, že Kalińák je zjavne geniálny minister a geniálny kšeftár. "Nesmieme dovoliť, aby takíto ľudia nám vládli," pokračoval Matovič a pozval Slovákov na ďalší protest, ktorý sa koná v pondelok.

Viac o téme: Robert KaliňákIgor MatovičSmer-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu