Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Sulík rieši vážny konflikt s Dankom: Zastrašuje opozíciu a útočí na demokraciu!

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA, Facebook)

BRATISLAVA - Výroky predsedu NR SR a SNS Andreja Danka, ktoré povedal v nedeľňajšej diskusnej relácii TA3, aby prokuratúra preverila stanovy strán SaS a OĽaNO-NOVA, sú útokom na demokraciu v Slovenskej republike.

Tvrdia to liberáli vo svojom stanovisku, ktoré poskytla hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková. Danko v relácii televízie TA3 V politike uviedol, že generálna prokuratúra by mala preskúmať stanovy strán Sloboda a Solidarita a OĽaNO-NOVA. Dôvodom podľa šéfa parlamentu má byť, že si zabetónovali členov a ďalších neprijímajú.

„Nečudujeme sa, že prišli v čase, keď na vládu ťažko doľahla kauza Bašternák a opäť je zreteľne vidieť, že strany SNS, Most-Híd a Sieť vytvorili spojenectvo s kriminálnou štruktúrou pod označením Smer-SD. Predseda SNS Danko namiesto toho, aby prehodnotil svoje styky so Smerom, otvorene zastrašuje opozíciu, čím sa dostáva na mentálnu úroveň komunistov pred rokom 1989,“ reaguje predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík.

Podľa jeho slov nie je pravdou, že strana SaS je uzavretá pre prijímanie nových členov, ako to tvrdí Andrej Danko. „Naopak, dvere máme otvorené pre všetkých slušných a bezúhonných ľudí, ktorí súhlasia s programom a hodnotami strany. Vzhľadom na rezervovanosť občanov k straníckej legitimácii strana SaS vytvorila dokonca platformu Priateľ Slobody, ktorá združuje na ideách slobody, demokracie a trhovej ekonomiky vyše štyritisíc ľudí,“ dodal Sulík.

Viac o téme: Richard SulíkAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu