Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Absencia ministra na rokovaní v Bruseli: Na Slovensku mal pohotovosť

Peter Gajdoš
Peter Gajdoš (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Minister obrany Slovenskej republiky Peter Gajdoš (nominant SNS) sa dnes nezúčastnil na prvom oficiálnom rokovaní slovenskej vlády s predstaviteľmi európskych inštitúcií v Bruseli. Dôvodom bola ochrana vzdušného priestoru, ktorá musí byť zabezpečená 24 hodín denne.

"Minister obrany Peter Gajdoš zostal na Slovensku, pretože má pohotovosť v súvislosti s ochranou nášho vzdušného priestoru v rámci systému renegát. Keďže v zmysle zákona o postupe proti narušiteľovi vzdušného priestoru rozhoduje prioritne práve on, tak nechcel touto kompetenciou na dnešný deň poveriť niektorého iného člena vlády, ktorý by tak musel zostať na Slovensku namiesto neho," povedala hovorkyňa Ministerstva obrany SR Danka Capáková.

Vláda SR na čele s Robertom Ficom dnes odcestovala do Bruselu, kde rokovala s vysokými predstaviteľmi európskych inštitúcií. Ústrednou témou rokovaní bolo predsedníctvo SR v Rade Európskej únie, ktoré sa začína presne o mesiac. Ministri absolvovali bilaterálne rokovania v Európskom parlamente alebo na Generálnom sekretariáte Rady.

Viac o téme: Rokovanie BruselPeter Gajdoš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu