Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bugár to natrel Smeru: 8 rokov ste riadili Slovensko, zdravotníctvo a školstvo sú vašim zlyhaním!

Béla Bugár
Béla Bugár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zdravotníctvo a školstvo sú zlyhaním strany Smer-SD. Na dnešnej mimoriadnej parlamentnej schôdzi to povedal predseda strany Most-Híd Béla Bugár. Ako dodal, na schôdzi sa nedá očakávať zmena postoja či priznanie zodpovednosti strany Smer za neutešený stav, v ktorom sa oba rezorty nachádzajú. Bugár zároveň pripomenul, že za posledných 10 rokov, osem rokov riadil Smer túto krajinu a preto nesú zodpovednosť za výsledky.

Podľa Bugára sa predstavitelia Smeru správajú k obidvom skupinám štrajkujúcich – k učiteľom aj k sestričkám, ako k nepriateľom štátu, čo je neprijateľné. Pripomenul tiež, že bývalý minister školstva Dušan Čaplovič sľuboval vyššie platy učiteľov a učitelia teda teraz chcú len splnenie sľubu.

„Štrajk učiteľov, dnešná schôdza a všetko, čo na nej odznie, majú význam len vtedy, ak výsledkom bude dohoda na dlhodobej vízii pre rozvoj školstva, vzdelávania a vedy, vrátane jeho financovania a odmeňovania pedagogických zamestnancov,“ povedal Bugár. 

Nezaradený poslanec Viliam Novotný dnes uviedol, že na platy učiteľov podľa vlády nie sú peniaze, ale na astronomické ceny za splachovače a sifóny sú. Mrhanie verejnými zdrojmi sa podľa neho za ministra školstva Juraja Draxlera ešte zhoršilo. Poslanec Alojz Hlina dodal, že by sa mal upraviť zákon o verejnom obstarávaní tak, aby súťaže pri obstarávaní v školstve a zdravotníctve mali iný režim a boli viac kontrolované.

Viac o téme: ŠkolstvoZdravotníctvoSmerBéla BugárMost-Híd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu