Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Kiska na hudobných slávnostiach v Nemecku: Úsmevy s Merkelovou na opere

Angela Merkelová a Andrej Kiska Zobraziť galériu (3)
Angela Merkelová a Andrej Kiska (Zdroj: FB/Kiska)

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska sa v sobotu v nemeckom meste Bayreuth zúčastnil na pozvanie predsedu vlády Bavorska Horsta Seehofera na otvorení 104. ročníka hudobných slávností Richarda Wagnera. Stretol sa aj s kancelárkou Spolkovej republiky Nemecko Angelou Merkelovou

"S nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou sme sa stretli na opere Tristan a Izolda v nemeckom meste Bayreuth. Znova ma presvedčila o svojej srdečnosti a ľudskosti, podobne ako pri našich predchádzajúcich stretnutiach. Hneď ako zbadala, že na recepciu prišiel jeden z veľvyslancov o barlách, osobne mu zháňala bedničku, aby si mohol sadnúť," napísal Andrej Kiska na svojom profile na Facebooku.

FOTO Kiska na hudobných
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: TO prezidenta)

S nemeckou kancelárkou sa Kiska rozprával aj o aktuálnych otázkach. "Skonštatovali sme, že hoci je dovolenkové obdobie, je to veľmi rušné leto," tvrdí Kiska. Popri účasti na predstavení sa  neformálne stretol okrem bavorského premiéra aj s predsedom Nemeckého spolkového snemu Norbertom Lammertom, bývalým nemeckým ministrom zahraničných vecí Hansom Dietrichom Genscherom a s ďalšími významnými hosťami podujatia.

FOTO Kiska na hudobných
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: TO prezidenta)

Ako čestný hosť sa Andrej Kiska zúčastnil slávnosti ako vôbec prvý slovenský prezident. Bayreuthské hudobné slávnosti Richarda Wagnera patria medzi najstaršie a najprestížnejšie podujatia vážnej hudby v Nemecku i v Európe. 

Viac o téme: Angela MerkelováAndrej KiskaBayreuth
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu