Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Sulík: Nevylučujem spoluprácu s nikým okrem Smeru

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Strana SaS nevylučuje z povolebnej spolupráce žiadnu politickú stranu okrem Smeru-SD. V dnešnej relácii TA3 V politike to uviedol šéf liberálov Richard Sulík.

On sám sa nebráni tomu, aby koalícia vyzerala tak, ako v rokoch 2010 až 2012 (vtedy KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd, SaS), kedy padla na eurovale práve pre hlasovanie SaS. "Samozrejme to bude závisieť od výsledkov vo voľbách, ale nevylučujem spoluprácu s nikým okrem Smeru-SD," zopakoval.

Sulík však súhlasí s tým, že čím bude koalícia širšia, tým viac bude trecích plôch. "SaS ale dohody dodržiava a vie robiť kompromisy, naši koaliční partneri dohody nedodržiavali. Teraz na tom budeme trvať," uistil.

Do volieb v roku 2016 chce SaS opäť ponúknuť najlepší program. Tentoraz bude klásť dôraz na reformy. Slovensko ich potrebuje po desiatich rokoch prešľapovania na mieste ako soľ. Ide najmä o ekonomické reformy, ako návrat rovnej dane, odvodový bonus či liberálny Zákonník práce, vymenoval. V programe SaS pritom ostane dekriminalizácia marihuany aj registrované partnerstvá.

SaS záujem o predčasné parlamentné voľby nemá. "My sa o ne snažiť nebudeme. Budeme sa snažiť o čo najlepší výsledok v roku 2016," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu