Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Obnovený klub SaS povedie Poliačik: Vďaka Drobovi a Jurzycovi

Martin Poliačik
Martin Poliačik

BRATISLAVA - Obnovený poslanecký klub SaS, ktorý vznikne vďaka príchodu Juraja Drobu a Eugena Jurzycu, dočasne povedie Martin Poliačik (SaS). Potvrdil to dnes s tým, že počas najbližšej schôdze parlamentu, ktorá sa začne 27. januára, si liberáli spomedzi seba zvolia svojho šéfa, pričom Poliačik sa o tento post bude opäť uchádzať. Martin Poliačik bol predsedom klubu SaS aj pred jeho zánikom v roku 2013.

Nezaradení poslanci NR SR Juraj Droba a Eugen Jurzyca dnes oznámili vstup do klubu SaS, členmi strany zatiaľ nebudú. Poslanecký klub SaS formálne neexistuje, keďže počet jeho členov klesol na šesť, pričom zákonné minimum je osem. Po príchode Jurzycu a Drobu tak opäť vznikne. Šéf strany Richard Sulík ešte dnes požiada predsedu NR SR Petra Pellegriniho (Smer-SD) o stretnutie, na ktorej mu odovzdá žiadosť o opätovný vznik poslaneckého klubu SaS.

Výhody poslaneckého klubu sú napríklad v tom, že strana dostáva od štátu príspevky na jeho činnosť, má vyčlenené kancelárske priestory v priestoroch NR SR a predseda tohto klubu sa zúčastňuje na poslaneckých grémiách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu