Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Smer ide do eurovolieb s heslom V Európe volíme úspešné Slovensko

Robert Fico a eurokomisár a líder kandidátky do volieb do EP Maroš Šefčovič
Robert Fico a eurokomisár a líder kandidátky do volieb do EP Maroš Šefčovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Hlavným heslom Smeru-SD v májových eurovoľbách bude slogan V Európe volíme úspešné Slovensko. Ako povedal dnes na tlačovej besede líder kandidátky Smeru-SD Maroš Šefčovič, v kampani bude strana prezentovať to, čo jej predstavitelia dosiahli a čo chcú dosiahnuť. V kampani chcú navštíviť všetky slovenské mestá, ale aj väčšie obce

„Sme za Európu ľudí, nie bánk, za Európu sociálnej spravodlivosti a nie podvodov, Európu demokratickú, nie byrokratickú,“ zdôraznil. Smer-SD chce, aby Slovensko naplno využívalo zdroje EÚ, aby generovalo rast, nové pracovné miesta. „Chceme uľahčiť malým podnikom získavanie úverov. Chceme podporiť silný priemysel, vedu,“ konštatoval. Smer-SD chce vo voľbách podľa Šefčoviča obhájiť výsledok spred piatich rokov. V súčasnosti má v Európskom parlamente piatich poslancov.

Rok 2014 je podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica volebným rokom. „O niekoľko dní budú ďalšie dôležité voľby, a to sú voľby do Európskeho parlamentu. Štartujeme volebnú kampaň, ktorá ma zabezpečiť, aby Smer obstál v týchto voľbách,“ konštatoval. Podľa neho Slovensko je paradoxná krajina. „Sme najviac optimistickí k EÚ, ale účasť v eurovoľbách je veľmi nízka. Nepodceňujme tieto voľby,“ povedal s tým, že celé vedenie strany podporí predvolebnú kampaň. „Verím, že spolu s kandidátmi vytvoríme pozitívnu atmosféru a prilákame voličov k volebným urnám,“ dodal.

Členstvo SR v Európskej únii je podľa Fica úspešný príbeh. „Slovensko najlepšie využilo potenciál vstupu do únie v porovnaní s krajinami, s ktorými sme do EÚ vstupovali,“ upozornil s tým, že Slovensko chce mať benefity z členstva v únii, ale chce byť krajinou, na ktorú sa dá spoľahnúť v krízových situáciách. „Chceme v úspešnom príbehu pokračovať,“ uviedol Fico.

Dvojkou na kandidátke Smeru-SD je Monika Flašíková Beňová, z tretieho miesta kandiduje Monika Smolková, zo štvrtého bývalý predseda Banskobystrického samosprávneho kraja a súčasný europoslanec Vladimír Maňka.

Na piatom mieste je Boris Zala a zo šiesteho miesta kandiduje Katarína Neveďalová. Zo siedmeho miesta kandiduje Gabriela Kečkéšová. Tá dnes pôsobí v tíme eurokomisára Šefčoviča. Má na starosť vzťahy s Európskym parlamentom.

Predtým pôsobila ako politická poradkyňa v parlamentnej skupine Strany európskych socialistov v Európskom parlamente. Za ňou na kandidátke nasledujú podpredseda Žilinského samosprávneho kraja Jozef Štrba, riaditeľ Ľubovnianskej nemocnice Peter Bizovský, riaditeľ úradu práce v Leviciach Alexander Bačík, asistent poslanca NR SR Ján Hrubý, prednosta okresného úradu v Nitre Martin Nemky a trinástkou je starostka Janovej Lehoty v okrese Žiar nad Hronom Božena Kováčová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu