Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V SDKÚ majú výhrady k Frešovi

Pavol Frešo
Pavol Frešo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – V SDKÚ-DS sú výhrady k predsedovi strany Pavlovi Frešovi. Minulý týždeň na Prezídiu SDKÚ-DS Lucia Žitňanská a Magdaléna Vášáryová podľa informácií povedali, že odídu zo strany, ak jej členom bude Dušan Repák.

Ten sa následne po roku vzdal členstva v strane. Teraz zas viacerým prekáža, že o jeho vystúpení zo strany sa dozvedeli z médií a nie od Freša. „Situácia v SDKÚ-DS nie je optimálna,“ povedal jeden z poslancov SDKÚ-DS, ktorý si neželá byť menovaný.

V strane sa hovorí o odchode viacerých členov. Spomína sa Žitňanská, Vášáryová, ale aj Miroslav Beblavý. „Neviem o tom, ale v našej strane je všetko možné,“ povedal jeden z podpredsedov strany. Vo štvrtok má rokovať Prezídium SDKÚ-DS. Má sa zaoberať programom ústrednej rady, ktorá bude v sobotu. Žiadny zo spomínaných poslancov sa však k odchodu zo strany vyjadriť nechcel.

Nevôľu mnohých členov strany v Bratislavskom kraji vyvolalo, že členom strany sa stal Dušan Repák. Viacerí pohrozili odchodom z SDKÚ-DS. Minulý týždeň sa tým zaoberalo aj prezídium strany. Repák v minulosti zastupoval poslancov strany Vladimíra Mečiara pred ústavným súdom. Tí vtedy chceli dosiahnuť zrušenie Špeciálneho súdu.

Daniel Lipšic ho v minulosti označil za právnika blízkeho rodine podnikateľa Jozefa Majského. Mečiar ho navrhol za člena disciplinárneho senátu. Viacerí členovia SDKÚ-DS v Bratislavskom kraji mali problém s jeho prijatím do strany. Situácia sa vyhrotila tak, že podľa informácií viacerí členovia pohrozili odchodom zo strany.

Stúpenci Freša poukazujú na to, že problémom SDKÚ-DS sú členovia, ktorých do strany doviedol ešte jej zakladateľ Mikuláš Dzurinda. Naopak, Frešo sa podľa nich do strany dostal z Demokratickej strany, ktorá sa z SDKÚ zlúčila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu