Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kandidátom SDKÚ na primátora Bratislavy by mal byť poslanec Nesrovnal

Pavol Frešo
Pavol Frešo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Kandidátom SDKÚ-DS na primátora Bratislavy v budúcoročných komunálnych voľbách by mal byť súčasný krajský a mestský poslanec Ivo Nesrovnal (SDKÚ-DS).

 Vo svojom prejave počas zasadnutia Ústrednej rady SDKÚ-DS v Bratislave to oznámil líder strany Pavol Frešo.  "Ak uspeje v straníckych primárkach, v čo verím, pokúsim sa mu vyrokovať rovnako silnú koalíciu, ako to bolo v krajských voľbách," avizoval Frešo na margo podpory, ktorú jemu ako kandidátovi na šéfa Bratislavského samosprávneho kraja vyjadrilo sedem pravicových strán. Takáto podpora následne viedla k jeho jasnému víťazstvu nad Monikou Flašíkovou Beňovou (Smer-SD).

Frešo: Mnohé pravicové strany robia opak toho, čo chcú ich voliči

"Pád vlády Ivety Radičovej bol praktickým dôkazom neschopnosti pravice vládnuť. My sme povinní dokázať opak, ale nedeje sa to," upozornil. Ako príklad uviedol nedávne krajské voľby, v ktorých KDH aj Most-Híd spolupracovali aj so Smerom-SD. "Pravicová scéna sa od volieb v roku 2012 stále viac štiepi. SDKÚ-DS ale prvýkrát historicky bola jasnou pravicovou alternatívou. Žiadna ďalšia taká strana neexistuje. KDH išlo so Smerom-SD v Banskej Bystrici a Nitre, Most-Híd išiel do predvolebnej koalície so Smerom v Košiciach. SaS nie, ale nemá také hlboké štruktúry ako my. Na ostatné strany môžeme zabudnúť. Buď nemajú štruktúry, alebo kolaborujú so Smerom-SD. To, čo hovorím, to my robíme aj voľbách. Je to zmena v DNA SDKÚ-DS," povedal Frešo.  Za ďalšie štiepenie pravice označil aj ambíciu SMK postaviť vlastného prezidentského kandidáta.

Zároveň poukázal, že SDKÚ-DS v prieskumoch verejnej mienky dosahuje od sedem do desať percent. "Mojou stratégiou je držať sa Generálnej línie, teda riešiť dennodenné problémy ľudí, držať sa našich hodnôt a byť úspešný vo voľbách," avizoval. Frešo sa nevyhol ani odchodu trojice poslancov Lucie Žitňanskej, Miroslava Beblavého a Magdalény Vášáryovej. Zopakoval, že ho celá situácia mrzí. Priznal, že posledná debata so Žitňanskou bola o tom, ako posunúť SDKÚ-DS dopredu, ale nedohodli sa. Členom ukázal aj veľký popísaný papier, na ktorý si pri tom so Žitňanskou kreslili. "SDKÚ-DS je dostatočne silná, aby mohla ísť ďalej," dodal. Na zasadnutie Ústrednej rady SDKÚ-DS prišlo 67 členov zo 110. Chýbajú viaceré známe mená, napríklad Mikuláš Dzurinda či Ivan Mikloš.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu