Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Rozhorčená NOVA: Keselý chcel poškodiť Krajcera

Daniel Krajcer
Daniel Krajcer (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ústredná volebná komisia by sa mala zaoberať výrokmi predsedu komisie Bratislavského samosprávneho kraja pre voľby do orgánov samosprávnych krajov 2013 Jána Keselého (SDKÚ-DS). Podnet na jeho konanie podala strana Nová väčšina - Dohoda. Ako sa uvádza v podnete NOVA, Keselý konal nad rámec zákona so snahou poškodiť kandidáta na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Daniela Krajcera.

“V dňoch 30. až 31.októbra 2013 Ján Keselý, predseda komisie Bratislavského samosprávneho kraja pre voľby do orgánov samosprávnych krajov 2013 uskutočnil vyhlásenie pre médiá. Vo vyhlásení okrem iného uviedol, že si myslí, že kandidát na bratislavského župana Daniel Krajcer porušil školský zákon, a to oslovením pedagógov v liste zaslanom na stredné školy v Bratislavskom kraji,“ uvádza NOVA.

Keselému podľa NOVA takéto oprávnenie nevyplýva z funkcie. “Zákon žiadnym spôsobom nevymedzuje oprávnenie predsedu volebnej komisie samosprávneho kraja uskutočňovať akékoľvek vyhlásenia vo vlastnom mene alebo bez náležitého prerokovania v mene volebnej komisie. Máme za to, že uvedeným konaním Keselý prekročil rozsah svojich oprávnení, ktoré mu vyplývajú z funkcie predsedu volebnej komisie samosprávneho kraja,” uvádza sa v podnete. 

Za uvedeným konaním Jána Keselého vidí NOVA aj jednoznačné úsilie o zvýhodnenie spoločného kandidáta politických subjektov, za ktoré bol delegovaný do volebnej komisie samosprávneho kraja. Keselý bol do volebnej komisie samosprávneho kraja delegovaný ako zástupca politických strán SDKÚ-DS, KDH, Most-Híd, SaS, SMK, OKS a Strana zelených. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu