Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hlina chce zo sťahovania zákonov bežnú prax, ak sa Smer nevyjadrí

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina pripravuje výzvu pre kolegov v opozícii, aby využívali prax sťahovania svojich zákonov pred hlasovaním vždy, keď sa k nim poslanci vládneho Smeru-SD nevyjadria.

Uviedol to dnes s tým, že mu prekáža, ako sa sociálni demokrati skrývajú, v rozprave opozičné návrhy nezhodnotia, len ich pri hlasovaní odmietnu.

"Toto môže byť použité ako obštrukčný systém. Kým sa Smer-SD nevyjadrí k návrhu, treba ho stiahnuť a predložiť na ďalšej schôdzi opäť. Postupným naberaním sa môže stať, že nás bude čakať aj 300-bodová schôdza. Nech vystúpia za klub Smer-SD a povedia, že je to zlý návrh a hlúposť alebo dobrá vec, ale nech povedia niečo," apeloval Hlina.

Poslanec za Smer-SD Anton Martvoň reagoval, že pokiaľ sa Alojz Hlina nespráva ako poslanec NR SR a bráni iným poslancom pri výkone ich mandátu, nech sa nečuduje, že ho nikto nepočúva a všetci v Smere-SD ho začali ignorovať.

"Tento stav potrvá dovtedy, kým sa neznormálni. A pokiaľ prichádza s takýmito nápadmi, že bude sťahovať každý návrh pred hlasovaním, docieli jedine to, že prídeme s iniciatívou na zmenu rokovacieho poriadku, kde už toto umožnené nebude," odkázal Martvoň.

Stiahnutie návrhu jeho autorovi umožní, aby bol predložený už na ďalšiu schôdzu parlamentu. Ak by ho plénum v hlasovaní odmietlo, mohol by ho opäť predložiť až po šiestich mesiacoch. Takýto postup využili na marcovej schôdzi okrem Hlinu aj Ľudovít Kaník (SDKÚ-DS) aj Ján Figeľ (KDH). O ich návrhoch sa tak bude v máji diskutovať opäť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu