Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Krik u Puškárovej: Kaník a Kažimír sa pochytili v priamom prenose!

Opačné názory znesvárili politikov. Zobraziť galériu (2)
Opačné názory znesvárili politikov. (Zdroj: tvnoviny.sk)

BRATISLAVA - Minister financií Peter Kažimír a bývalý minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ľudovít Kaník si nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo skočili, ako sa hovorí, do úsmevu. Pri presadzovaní svojich názorov používali také búrlivé argumenty o tom, kto komu skáče do reči, že ich moderátorka Zlatica Puškárová musela nielen krotiť, ale aj pohroziť im prerušením, kým sa neupokoja.

Oboch "kohútov" dostala najviac do vývrtky téma o zvyšovaní odvodov a daní a o dedičstve, ktoré zanechala predošlá vláda. Samozrejme v tomto medzi nimi panoval úplne opačný názor, a tak sa rozhodla Puškárová rezolútne zasiahnuť. Napokon obaja politici poslušne utíchli, ale napätie medzi sa už dalo do konca programu krájať.

Ako sa však zdá, Ľudovít Kaník si po skončení relácie spytoval svedomie a s priebehom debaty nebol celkom spokojný. Na svojom facebookom profile totiž uverejnil nasledujúcu reakciu: "Bol som v Na telo s Kažimírom. Asi to bolo až veľmi uhádané na môj vkus a prekrikovali sme sa až príliš. Niekedy sa to inak asi ani nedá... Alebo dá ? :)"

O čo v spore išlo?

Peter Kažímir uviedol, že dúfa, že zamestnanosť sa do konca roka udrží na takej úrovni, na akej je. Ľudovít Kaník (SDKÚ-DS) oponoval, že očakáva nárast nezamestnanosti zo súčasných 14,7 na 16 percent. Súčasná vláda podľa opozičného politika začala šprint k 18-tim percentám, pri ktorých začínal ako minister práce on.

Kažimír tvrdí, že vláda Roberta Fica prichádza s opatreniami, ktoré budú smerovať k zlepšeniu podnikateľského prostredia. Tie majú formu nižšej administratívnej záťaže, plošných stimulov a podpory pracovných síl. Zmeny v zákonníku práce podľa neho nesúvisia s nárastom nezamestnanosti u nás. Podľa Kaníka však vláda namiešala pre ekonomiku "smrtiaci kokteil" a podnikateľom hodila "slučku na krk".

Napríklad živnostníkom zvýšením odvodov zníži čistý príjem. Firmy sa podľa neho začali na zmeny pripravovať už skôr a preto odchádzajú zo Slovenska. Negatívne trendy budú pokračovať, nezamestnanosť bude stúpať, tvrdí Kaník. Kažimír pripustil, že Slovensko čakajú neľahké roky, no dobrou správou podľa neho je, že sa v druhej polovici tohto roka podľa prognóz z Nemecka zlepší odbyt slovenských výrobkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu