Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Opozícia považuje ekonomickú politiku vlády za škodlivú: Môže mať fatálne dôsledky

Ivan Štefanec
Ivan Štefanec (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Ekonomická politika vlády Roberta Fica (Smer-SD) je škodlivá a ľudia preto prichádzajú o prácu. Na dnešnej tlačovej konferencii strán Ľudovej platformy v parlamente to povedal podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec.

Reagoval na zníženie odhadu ekonomického rastu, ktorý podľa Štefanca znamená zhoršenie situácie pre všetkých občanov SR. Podpredseda SDKÚ-DS nepopiera, že situácia v EÚ nie je jednoduchá, a nazdáva sa, že práve preto by vláda mala robiť opatrenia na zlepšenie života ľudí. Ficov kabinet ich však podľa Štefanca nerobí.
      
"Vláda takéto opatrenia nerobí. Ale presadila zvýšenie daní a odvodov, zhoršenie Zákonníka práce. A výsledkom je zníženie hospodárskeho rastu, menej práce na Slovensku," uviedol. Vláda by konečne podľa Štefanca mala začať šetriť a nerobiť opatrenia, ktoré vyháňajú prácu zo Slovenska.
      
"Smer vysokými daňami a odvodmi otrávil slovenské hospodárstvo," vyhlásil podpredseda KDH Miloš Moravčík. Pripomenul, že opozícia varovala Smer-SD pred "nemiestnym" zvýšením daní a odvodov, ktoré prinesie utlmenie ekonomického rastu. "Dnes nám dávajú za pravdu aj makroekonomické prognózy," doplnil Moravčík. Keby Smer-SD šetril a dane nezvyšoval, rast Slovenska by sa podľa neho nemusel prepadnúť takmer o polovicu.
      
"Vláda Smeru zásadným spôsobom zmenila hospodársku politiku tohto štátu. Táto zmena bude mať fatálne dôsledky na celé hospodárstvo Slovenska," doplnil podpredseda strany Most-Híd Ivan Švejna.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu