Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KDH, SDKÚ a Most si dávajú gól za gólom, myslí si Viskupič

Jozef Viskupič
Jozef Viskupič

BRATISLAVA - Strany KDH, SDKÚ-DS a Most-Híd, združené v Ľudovej platforme, si dávajú jeden politický gól za druhým. Povedal to šéf klubu OĽaNO Jozef Viskupič.

Podľa neho je jedným z takýchto gólov aj ustupovanie v otázke odvolávania ministra spravodlivosti Tomáša Boreca (nominant Smeru-SD).

"Ak budú súhlasiť s tým, že sa návrh na odvolanie ministra Boreca zruší a posunie sa to na správu o stave justície, tak si tým dajú ďalší vlastný gól," uviedol Viskupič. Poukázal tiež na to, že Ľudová platforma je ochotná ustúpiť aj pre blížiace sa Vianoce. Zapochyboval tak o úprimnosti ich snahy riešiť otázku Boreca a stavu justície. Zdôraznil, že klub OĽaNO nemá problém prísť kedykoľvek do parlamentu diskutovať, pokiaľ ide o témy, na ktorých im skutočne záleží.

Návrh na odvolanie ministra Boreca podala trojica strán z Ľudovej platformy po tom, ako im Smer-SD neumožnil hovoriť o stave justície na mimoriadnej schôdzi. Následne sa malo konať mimoriadne rokovanie k odvolávaniu, avšak snemovňa nebola niekoľkokrát po sebe uznášaniaschopná a tak tento bod zaradil predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) do programu aktuálnej schôdze za štátny rozpočet.

Na utorkovom poslaneckom grémiu (11.12.) opozícii Paška navrhol, aby stiahla svoj návrh na odvolanie Boreca. Tento bod by mala nahradiť správa o stave justície, o ktorej by bola otvorená rozprava. Opozičný trojlístok KDH, SDKÚ-DS a Most-Híd sa zhoduje na tom, že návrh na odvolanie Boreca stiahne, keď bude správa skutočne do programu zaradená. Viskupič sa nazdáva, že ak opozičné strany prišli s návrhom na odvolanie, nemali by ustupovať a mali by byť dôsledné. Myslí si tiež, že v opozícii by mala fungovať väčšia koordinácia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu