Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ďalší zaujímavý nákup u Čaploviča: Luxusné pero za mesačný plat učiteľa!

Na ministerstve školstva sa opäť veselo nakupovalo. Zobraziť galériu (3)
Na ministerstve školstva sa opäť veselo nakupovalo. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Na ministerstve školstva sa opäť veselo nakupovalo! Kým pred Úradom vlády učitelia a stovky ich študentov bojovali za lepšie podmienky v školstve, na internete sa objavila ďalšia zaujímavá faktúra za nákup luxusného značkového pera práve pre rezort školstva.


Po nákupe fotoaparátu s dvoma objektívmi a príslušenstvom za takmer 5 500 eur či 15 fliaš koňaku v darčekových drevených kazetách za 132 eur za kus, vyplávala na povrch informácia, ktorá dvihne tlak nejednému učiteľovi.

V Centrálnom registri zmlúv totiž narazíte na faktúru za luxusné pero Mont Blanc v hodnote 321,60 eur, ktoré ministerstvu školstva dodala spoločnosť ASC koncom októbra. Na internete sa jeho cena pohybuje okolo 220 eur.

Luxusné pero Mont Blanc Classique Rollerball.
Zobraziť galériu (3)
Luxusné pero Mont Blanc Classique Rollerball.  (Zdroj: SITA)

Medzi faktúrami rezortu školstva sa nájdu aj platby za najvyššie verzie iPadov či hračky. Podľa hovorcu Michala Kaliňáka boli iPady zakúpené ako ceny do žiackych súťaží. Hračky ministerstvo zakúpilo pre žiakov slovenskej materskej školy v Rumunsku. "Sekcia medzinárodnej spolupráce ministerstva má v kompetencii aj zabezpečenie učebných pomôcok pre krajanské školy," vysvetlil Michal Kaliňák.

Študenti bratislavského Gymnázia Jura Hronca, ktoré je súčasťou Spojenej školy Novohradskej, organizujú na pondelok koncert na podporu svojich učiteľov, ktorý odštartuje o 14:00. Program však bude prebiehať už dopoludnia. Koncert uvedú študenti, učitelia a absolventka GJH, herečka Zuzana Kronerová.

Akciu prídu podporiť skupiny Para, Puding pani Elvisovej a Konečná verzia, no tiež spisovatelia Monika Kompaníková a Ivan Štrpka.

Faktúra za luxusné pero v hodnote 321,60 eur.
Zobraziť galériu (3)
Faktúra za luxusné pero v hodnote 321,60 eur.  (Zdroj: crz.minedu.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu