Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Mikloš kritizuje prípravu svojich spolustranníkov: Je to lož!

Ivan Mikloš
Ivan Mikloš (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Bývalý podpredseda SDKÚ-DS Ivan Mikloš dnes na Ústrednej rade kritizoval prípravu programových východísk strany, ktoré má rada dnes schváliť.

Za lož označil tvrdenie generálneho sekretára Štefana Kužmu, že prvýkrát v histórii tvorila program nielen úzka skupina ľudí, ale do prípravy sa zapojili stovky členov SDKÚ-DS. „Je to lož,“ vyhlásil Mikloš pričom pripomenul prípravy programov z minulosti.

Podľa Mikloša však nie je pravda ani to, že text východísk bol výsledkom práce odborných sekcií . „Minimálne v jednom prípade, text bol úplne iný ako vyšiel zo sekcie,“ pričom mal na mysli zavedenie dane z bezhotovostných platieb. Naopak podľa Mikloša prvýkrát nebol programový text prekonzultovaný s odbornou verejnosťou.

Miklošovi nie je jedno, aký program SDKÚ-DS má a aká bude budúcnosť SDKÚ. „Ide mi o vec, ide mi o SDKÚ, preto hovorím tu a nie v médiách. Ja svoje stanovisko hovorím vo vnútrostraníckej diskusii,“ zdôraznil. V súčasnosti navrhovanom texte nenašiel Mikloš nič, čo by mu prekážalo, pretože vychádza z volebného programu 2012.

Jedným z problémov prípravy programu bol podľa Mikloša nedostatok času na tvorbu nového programu. Vadí mu, že nebol nikto z najvyššieho vedenia zodpovední za prípravu programu. „Za tvorbu programu musí byť zodpovedný predseda strany, alebo ním poverený podpredseda,“ povedal. Prípravu programu mali na starosti traja podpredsedovia, každý z nich jednu časť. „Návrh bol rozpočtovo neudržateľný, obsahoval mnoho populistických návrhov. Dnes je to chvalabohu nový dokument, na ktorom vieme nájsť zhodu,“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu