Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Flašíkova hádka kvôli neofašistom: Zastal sa svojej manželky!

Ľudsko-právni aktivisti vytvorili živú reťaz počas pochodu s cieľom upozorniť na závažné spoločenské problémy, ktoré trápia mnohých občanov Slovenska. Súčasťou reťaze, ktorú polícia rozbila, bola aj slovenská europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová.
Ľudsko-právni aktivisti vytvorili živú reťaz počas pochodu s cieľom upozorniť na závažné spoločenské problémy, ktoré trápia mnohých občanov Slovenska. Súčasťou reťaze, ktorú polícia rozbila, bola aj slovenská europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Stratil nervy! Vždy pohodový a pokojne pôsobiaci Fedor Flašík tentoraz neudržal emócie na uzde. Po návrate zo sobotňajšej protestnej akcie proti pochodu Oskara Dobrovodského, kde Flašíkova manželka a europoslankyňa Monika Flašíková Beňová za pomoci aktivistov vytvorila živú reťaz ako nesúhlas s akciou, sadol za počítač, aby vyjadril svoje pocity. To však zjavne robiť nemal...


Ostrá výmena názorov sa spustila medzi Flašíkom a mužom, ktorý komentoval jeho status na Facebooku práve pri podnikateľovej snahe obrániť argumenty svojej manželky Moniky. Tá totiž drvivú väčšinu účastníkov akcie s názvom „Spoločne za slušný a bezpečný život“ za slušných rozhodne nepovažovala. „Bola som tam a videla som tých "slušných ľudí" v kanadách a vyholených hlavách so zástavami Slovenského štátu (mimochodom protizákonným),“ povedala europoslankyňa.

Flašík akciu zhodnotil ako pochod neofašistov s povolením od mesta. „Tento rasistický pochod ulicami Bratislavy ma fakt dostal. Kam sme sa to dostali. Neofašisti slobodne pochodujú hlavným mestom, polícia ich chráni a starostka Rosová (SDKÚ-DS) im dá povolenie práve v deň 125. "výročia" narodenia fašistu Tisa. Otrasné, kam speje táto spoločnosť,“ napísal podnikateľ.

Zrejme však nečakal rýchlu reakciu od muža, ktorého Flašík zjavne nepoznal. „Nasťahujte si tých Cigánov do domu a žite s nimi. To bude asi najlepšie,“ uviedol. To Flašíka vytočilo natoľko, že vôbec neriešil otázku vykania a dokonca na komentujúceho slovne zaútočil. „Mariánko, už roky zamestnávam "cigánsku" rodinu a sú super, každý deň som s nimi v kontakte. Tak toto nevyšlo, blbeček,“ odpísal mu Flašík.

Ani toto oslovenie Mariána neodradilo a spochybnil, kto z nich dvoch „je tu blbeček“. Flašík mu potom odporučil, aby si vypil a nevyjadroval sa, ak nemá argument. Zväčša veľký flegmatik Flašík tak chcel zjavne ukázať, že svoju manželku a jej postoje si ubráni za každú cenu.

Sobotňajší pochod zorganizoval Oskar Dobrovodský, ktorý má v Malackách dlhodobo problémy s neprispôsobivými rómskymi susedmi, spolu s Mariánom Mišúnom. Obaja svorne tvrdia, že nepatria k extrémistom. V marcových voľbách pritom Mišún kandidoval za Ľudovú stranu Naše Slovensko.

Pochodujúci sa na ceste k Bratislavskému hradu dostali do stretu s aktivistami na čele s Flašíkovou Beňovou, publicistom Eduardom Chmelárom či Michalom Havranom, ktorí vytvorili živú reťaz. Proti protestujúcim zakročili ťažkoodenci, čo europoslankyňu rozhorčilo. Pochod nasledoval k hradnej bráne, kde ho zastavili zátarasy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu