Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hlina chce pomôcť Dobrovodskému verejnou zbierkou

Oskar Dobrovodský
Oskar Dobrovodský

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina sa chce pokúsiť o riešenie problému s neprispôsobivými susedmi Oskara Dobrovodského na Družstevnej ulici v Malackách netradične - verejnou zbierkou. Usporiada ju v utorok (16.7.) popoludní na Námestí SNP v Bratislave.

"Okoloidúci si budú môcť dať čapovaný nápoj colového typu za dobrovoľný príspevok. Všetky takto darované peniaze budú použité na riešenie problému na Družstevnej ulici v Malackách," povedal. Hlina odmieta prípadné podozrenia z netransparentnosti. "Všetky vyzbierané prostriedky budú účelovo viazané na riešenie spomínaného problému," zdôraznil.

Riešením je podľa neho odsťahovanie neprispôsobivých Rómov. Vyzbierané peniaze by mali poslúžiť na odkúpenie domu, ktorý v Malackách tieto rodiny vlastnia. Rodiny by sa mali následne odsťahovať, finančné prostriedky z predaja domu na to budú mať. Na riešenie situácie plánuje prispieť aj Hlina z poslaneckého platu a tiež sused neprispôsobivých občanov Oskar Dobrovodský.

Dobrovodský má dlhodobé problémy so svojimi neprispôsobivými susedmi. Keďže sa jeho situácia nezlepšila, spoluorganizoval pochody za slušný a bezpečný život na Slovensku. Doborovodský uviedol, že ho neprispôsobiví susedia pripravili o dom, majetok, zničili mu rodinu i zdravie. Pochodmi chcel upozorniť zodpovedných ľudí, aby začali konať a aby zákony platili pre všetkých rovnako.

"My chceme od tohto štátu len jedno jediné, a to právo na slušný a pokojný život a aby platili ľudské práva aj pre nás," vyhlásil ešte v novembri minulého roka Dobrovodský.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu