Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Vtipný šéf Ústredia práce: Chváli sa svojou nezamestnanosťou!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Humorista! Generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Marián Valentovič sa chváli tým, že bol rok nezamestnaný. Dokonca si to v životopise uvádza ako pracovnú pozíciu a považuje to za cennú životnú skúsenosť!

Chyba alebo vtip? V životopise Mariána Valentoviča, ktorý šéfuje Ústrediu práce sa dočítate skutočne kuriózne informácie. Podľa Valentoviča je aj „nezamestnaný“ pracovná pozícia. Vo svojom životopise to totiž generálny riaditeľ tak uvádza. Od roku 2004 do roku 2005 mu v kolónke pracovná pozícia svieti: nezamestnaný na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny v Piešťanoch. Či išlo len o zle sformulovaný životopis, alebo vtip sme sa od generálneho riaditeľa nedozvedeli.

Pracovná pozícia Mariána Valentoviča: nezamestnaný
Zobraziť galériu (6)
Pracovná pozícia Mariána Valentoviča: nezamestnaný  (Zdroj: Topky.sk, TASR)

Valentovič nám však po svojom hovorcovi Petrovi Zemanovi odkázal, že aj rok nezamestnanosti považuje za životnú skúsenosť. „Pán generálny riaditeľsamozrejme považuje čas strávený v evidencii uchádzačov o zamestnanie úradu práce, sociálnych vecí a rodiny za cennú životnú skúsenosť, ktorá mu umožnila spoznať procesy, ktoré v súčasnosti riadi aj "z druhej strany". Dokonca mu táto skúsenosť slúži aj ako inšpirácia pri súčasnom remesle. „Táto skúsenosť ho aj v súčasnosti inšpiruje pri úvahách o možnom skvalitnení činnosti ústredia a úradov práce, sociálnych vecí a rodiny,“ napísal nám Zeman v stanovisku.

Zaujímavé je, že o dva roky neskôr dostal Valentovič lukratívny flek na tom istom Úrade práce v Piešťanoch. Ako 23 ročný sa stal riaditeľom úradu. Na túto pozíciu ho vymenovala vtedajšia vláda Roberta Fica. „Riaditeľov úradov práce, sociálnych vecí a rodiny vymenúva do funkcie vláda Slovenskej republiky. Pán generálny riaditeľ dostal dôveru vlády a vtedajšieho vedenia rezortu práce. Jeho následná činnosť a prax v ďalších funkciách podľa nášho názoru preukázala, že táto dôvera bola opodstatnená a zaslúžená,“ povedal nám Zeman. Valentovičova kariéra stúpala rekordne rýchlo. Dvakrát za sebou sa stal námestníkom generálneho riaditeľa a od roku 2012 sa stal generálnym riaditeľom Ústredia práce. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu