Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Módny návrhár Mikloško dáva rady poslancom: Potrebujete posúložiť!

Zobraziť galériu (2)

BRATISLAVA – Módny návrhár Fero Mikloško neudržal svoje emócie na uzde a poslancom Národnej rady poslal cez éter rozhlasu štipľavý odkaz.


Známy módny mág sa k svojej sexuálnej orientácii verejne priznal už pred niekoľkými rokmi. Táto tabuizovaná téma ho nenecháva chladným. V nočnom vysielaní Slovenského rozhlasu si neodpustil poznámku o inteligencii Slovákov, ktorí homosexuálov nepodporujú. „Slovenský národ je stupídny voči tejto otázke a trošku sa aj za to hanbím,“ povedal do éteru Mikloško.

Mikloško neostal ticho ani na margo vyjadrenia poslanca za Obyčajných ľudí a nezávislé osobnosti Štefana Kuffu, že homosexualita je choroba. „Toto sú pre mňa latentní homosexuáli, ktorí potrebujú posúložiť, aby sa prebrali!“ povedal návrhár. Dodal, že podľa neho práve v Národnej rade sedí veľa príslušníkov tejto orientácie.

Poslanec Štefan Kuffa považuje jeho vyjadrenie za maximálne nevhodné. „Fuj! To je nechutné, takáto reakcia. Ja sa k tomu ani nechcem vyjadrovať. V škole by ste za takéto vyjadrenie dostali päťku zo správania,“ reagoval Kuffa. Predseda OľaNO Igor Matovič si myslí, že práve takýmto vyjadrením Mikloško podporuje intoleranciu. „Týmto utvrdzuje tých ľudí, ktorí si myslia, že homosexuáli sú chorí v tom, že naozaj sú,“ povedal nám Matovič.

Poslanec za KDH Július Brocka tvrdí, že nie je potrebné vyjadrovať sa ku všetkému, čo na adresu poslancov odznie. Mikloškove drsné slová však nemohol neokomentovať. „Aj keď to povedal módny návrhár, je to nadmieru tupé!“ povedal Brocka. Viacerí poslanci sa k tejto téme odmietli vyjadriť. „K tomuto necítim absolútne potrebu sa vyjadrovať,“ povedal Radoslav Procházka z KDH. „K tomuto nemám čo povedať,“ reagoval Miroslav Beblavý z SDKÚ.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu