Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Fico odpálil svoju pravú ruku: Podľa Gorily mal brať Határ úplatok!

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA – Robert Fico robí poriadok medzi vlastnými ľuďmi! Bývalý riaditeľ jeho kancelárie František Határ, ktorý mal podľa údajného spisu SIS Gorila prijať od finančnej skupiny Penta peniaze pre Smer, už na Úrade vlády nemá miesto. Informáciu priniesol denník Sme. Ani dva týždne po prevzatí úradu tak Fico neobsadil post šéfa kancelárie Úradu vlády.

Ešte v utorok pritom figuroval František Határ na oficiálnej stránke Úradu vlády ako „zastupujúci riaditeľ kancelárie predsedu vlády“. Po telefonáte denníka ho náhle zo zoznamu vymazali. Hovorca Smeru Erik Tomáš však tvrdí, že podozrenia voči Határovi, ktoré sa objavili v spise Gorila, nesúvisia s tým, že Robert Fico si ho za šéfa kancelárie nevybral.

Meno Határa, ktoré sa objavilo na vládnej stránke, malo byť podľa Tomáša len nedorozumením v internej komunikácii. Határ v čase Ficovej prvej vlády pôsobil ako riaditeľ kancelárie premiéra, ostatné dva roky šéfoval kancelárii strany Smer.

Határ, ktorý sa podľa Gorily stretol so šéfom Penty Jaroslavom Haščákom viackrát, hovoril, že potrebuje hotovosť pre zamestnancov Smeru, ktorá sa neobjaví v oficiálnom účtovníctve. Podľa spisu Gorila si mali počas spoločných stretnutí tykať a okrem iného riešiť financovanie kampane Smeru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu