Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Csáky: Koalícia premárnila šancu na alternatívu k Smeru

Pál Csáky
Pál Csáky

BRATISLAVA – Končiaca vládna koalícia podľa člena predsedníctva Strany maďarskej koalície (SMK) Pála Csákyho premárnila šancu na sformulovanie zmysluplnej alternatívy k Smeru-SD a vrátila do centra v slovenskej politike Roberta Fica.

„Čo dosiahla historicky táto vládna koalícia? Vrátila Roberta Fica do centra politickej scény silnejšieho, ako odišiel. Ak je to úspech Bugára, Sulíka, Dzurindu a Figeľa, tak neviem, či to mám hodnotiť pozitívne. Skôr nie,“ povedal Csáky v rozhovore. Podľa neho sa politická alternatíva týmto 15-mesačným pôsobením sama dosť spochybnila.

„Vidím v tom egoizmus a neskúsenosť,“ konštatoval. Pre Slovensko nie je podľa Csákyho dobré, že táto alternatíva dopadla tak škaredo.

„Dúfam, že voliči z toho budú mať ponaučenie. Ja som bol za rozumnejšiu alternatívu a fandil som tejto koalícii, ale som veľmi sklamaný. Myslím si, že veľa ľudí je sklamaných tiež,“ povedal. Upozornil, že strany typu „biznis nadovšetko“ majú evidentné ambície, ale to nemá dobrý vplyv na politiku.

„Nie všetky konkrétne ekonomické kroky môžeme zdôvodniť ekonomickou svetovou krízou. Zhoršili sme napríklad postavenie pre malých a stredných podnikateľov. A tu už je pôsobenie vlády. Južné Slovensko nedostalo žiadnu formu podpory, ľudia sú tam naštvaní na túto vládu. Čakali viac od vlády Ivety Radičovej, aj od pôsobenia Mosta. Takže tam zavládlo určité rozčarovanie. Vidíme, že ľudia sú trošku unavení zo stálych politických šarvátok. Chcú stabilitu, vypočítateľnú politiku a myslím si, že v tom stave osvedčené strany môžu ponúknuť väčšiu istotu,“ uviedol Csáky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu