Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Galko: Ľudia sa nás nemusia báť, my sme dobrá vláda

Ľubomír Galko
Ľubomír Galko

BRATISLAVA - Predstavitelia vládnych strán dnes na pôde ministerstva dopravy dolaďujú posledné detaily návrhu zákona o štátnom rozpočte na budúci rok. Hovoria napríklad o tom, ako získať dodatočné prostriedky na priority jednotlivých rezortov. Podpredseda SaS a minister obrany Ľubomír Galko ubezpečuje ľudí, že kroky vlády ľuďom neublížia.

"Ľudia sa nás vôbec nemusia báť, my sme dobrá vláda," povedal pred rokovaním Galko, podľa ktorého by zástupcovia koalície mohli otázku štátneho rozpočtu dnes uzavrieť. Problémy by s rozpočtom nemusel mať už ani Most-Híd, ktorý mal ešte pred pár dňami výhrady.

Podpredseda strany a minister pôdohospodárstva Zsolt Simon vtedy vyhlásil, že rozpočet rieši na 100 percent priority strany SDKÚ-DS, no Mostu-Híd na nula percent. Predseda strany Béla Bugár dnes pripustil, že tento problém je už čiastočne vyriešený. "Rozpočet poľnohospodárstva bol navýšený o 20 miliónov eur, on by potreboval 40 miliónov eur, takže je to vyriešené na polovicu," priblížil.

Pripustil zároveň, že sa môže ešte navýšiť rezerva na prípadný horší vývoj ekonomiky, ktorá podľa ministra financií Ivana Mikloša (SDKÚ-DS) v súčasnosti tvorí 50 miliónov eur. Využiť by sa na to podľa Bugára dali prostriedky z niektorých podnikov, ktoré sú buď v úplnom alebo čiastočnom vlastníctve štátu.

Vlastné návrhy na zníženie výdavkov štátu má aj OKS, ktorej štyria predstavitelia sú poslancami Národnej rady SR za stranu Most-Híd. Koaliční partneri však s ich riešeniami zatiaľ veľmi nepočítajú. "Toto sa už momentálne nedá riešiť. Je to bohužiaľ po funuse," povedal Bugár. Galko pripustil, že o návrhoch OKS by sa mohlo rokovať niekedy v budúcnosti, na čom sa podľa jeho slov dohodla aj koalícia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu