Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rafaj stratil kľúč od auta, musí si ho strážiť

Rafael Rafaj
Rafael Rafaj (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Rafael Rafaj (SNS) stratil kľúč od svojho auta, podpredseda parlamentu Béla Bugár na záver siedmeho rokovacieho dňa 18. schôdze poprosil poslancov, aby mu ho prípadný nálezca prinavrátil. „Nielenže sa nedostane domov, ale musí ho strážiť, aby niekto stratu kľúča nevyužil,“ opísal Bugár Rafajovu neľahkú situáciu, ktorý kľúč hľadal pod rečníckym pultom.

Väčšinu dnešného programu tvorila diskusia o dvoch verziách vyhlásení k maďarskej ústave, po jednom pripravili koaliční poslanci zahraničného výboru a SNS. Návrh výboru sa obmedzuje na konštatovanie, že parlament berie na vedomie novú maďarskú ústavu a Slovensko uznáva len práva na individuálnom základe. Takýto text považuje opozícia za príliš opatrný a navrhuje ho pritvrdiť. Národniarsky text je formulovaný výrazne ostrejšie, vyjadruje sa v ňom rozhorčenie nad sériou protislovenských aktov, ostrý protest proti niektorým výrokom maďarských predstaviteľov a žiada maďarský parlament o zmenu niektorých zákonov. Táto verzia však nemá podporu vládnych poslancov.

O tom, ako napokon bude vyzerať vyhlásenie a či zaň poslanci zahlasujú naprieč politickým spektrom, by sa malo rozhodnúť v piatok 27. mája, keď o 9:00 bude rokovanie schôdze pokračovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu