Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Taraba a Saková chcú ísť pre odpredaj U. S. Steel do Japonska

Denisa Saková Zobraziť galériu (2)
Denisa Saková (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) a šéfka rezortu hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD) chcú ísť pre odpredaj košického U. S. Steel do Japonska. Informoval o tom Taraba. Minister sa obáva najmä prepadnutia 600 miliónov eur, ktoré envirorezort ponúkol firme v rámci dekarbonizačnej schémy.

archívne video

Porsche na Považí investuje 300 miliónov eur, vznikne 300 pracovných miest, tvrdí Denisa Saková (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

"Potrebujeme vedieť od potenciálneho japonského investora, čo zamýšľa s tou fabrikou robiť. Je tam zamestnaných veľa ľudí, aby sme len tak čakali, ako sa to dorokuje," povedal minister s tým, že japonskú stranu už kontaktovali.

Tomáš Taraba
Zobraziť galériu (2)
Tomáš Taraba  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Americká spoločnosť U. S. Steel v polovici augusta oznámila, že začína formálny proces vyhodnocovania strategických alternatív pre svoju budúcnosť. Spoločnosť tak urobila po tom, ako dostala viacero nevyžiadaných ponúk, od akvizície určitých výrobných aktivít až po úplné prevzatie.Japonský výrobca ocele Nippon Steel je presvedčený, že úspešne dokončí plánovanú akvizíciu U. S. Steel, a to aj napriek odporu odborových zväzov v USA a niektorých senátorov.

Viac o téme: JaponskoU. S. SteelDenisa SakováTomáš Taraba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu