Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Časový plán rakúskej RBI na odchod z Ruska sa pravdepodobne oneskorí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Časový plán, ktorý si rakúska banková skupina Raiffeisen Bank International (RBI) stanovila na odchod z Ruska, sa pravdepodobne oneskorí. Generálny riaditeľ banky Johann Strobl v utorok (1. 8.) oznámil, že vyčlenenie ruských aktív bude možné najskôr koncom decembra. Ešte v máji pritom naznačoval možnosť odčlenenia do konca septembra. Informuje agentúra APA

RBI tiež stále skúma možnosť predaja ruskej dcéry. Vedenie spoločnosti v posledných mesiacoch viackrát zdôraznilo, že obe možnosti sú spojené s náročnými byrokratickými procedúrami a ich realizácia si vyžaduje veľa času. Predaj by si vyžadoval nájsť nového majiteľa, ktorý nepodlieha západným sankciám, ako aj súhlas ruského prezidenta Vladimira Putina.

Najväčšia západna banka v Rusku

Spoločnosť je v trvalom kontakte s príslušnými regulačnými orgánmi a naďalej pracuje na oboch možnostiach, povedal Strobl. Neformálna fáza však trvá dlhšie, ako sa očakávalo a proces bude preto pravdepodobne zložitejší, dodal generálny riaditeľ RBI.

RBI je najväčšou západnou bankou pôsobiacou v Rusku. V krajine má približne 2600 firemných klientov, 4 milióny miestnych majiteľov účtov a 10.000 zamestnancov. Pomalý odchod z Ruska spôsobil, že sa RBI dostala do sporu s Európskou centrálnou bankou (ECB), ktorá nad bankou vykonáva dohľad.

Viac o téme: BankovníctvoRuskoRaiffeisen Bank International
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu