Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kráľovná Alžbeta II. po pohrebe manžela: Veľké sťahovanie z Buckinghamského paláca?!

Alžbeta II. Zobraziť galériu (2)
Alžbeta II. (Zdroj: Profimedia)

LONDÝN - V sobotu sa britská kráľovná Alžbeta II. navždy rozlúči so svojím milovaným manželom Philipom (†99). A podľa medializovaných informácií mu aj po pohrebe zostane na blízku. Zdá sa, že sa Z Buckinghamského paláca rozhodla presťahovať do Windsoru, kde bude princ pochovaný.

Minulý piatok z tohto sveta navždy odišiel princ Philip, manžel kráľovnej Alžbety II. Vybratí členovia rodiny sa s ním rozlúčia zajtra vo Windsore. 

VIDEO: Životný príbeh princa Philipa (†99)

Životný príbeh princa Philipa (†99) (Zdroj: Martin Bublavý)

A zdá sa, že kráľovná tam plánuje aj zostať. Do Windsoru sa už uchýlila v čase rekonštrukcie Buckinghamského paláca a naposledy bola dôvodom pandémia koronavírusu. A najnovšie sa podľa viacerých správ rozhodla, že sa tam natrvalo presťahuje, aby bola nablízku svojmu zosnulému manželovi. 

Bývalý kráľovský komorník Paul Burrel si myslí, že kráľovná už po zbytok života bude obývať Windsor. „Myslím si to, lebo Buckinghamský palác je kancelária, je to londýnske sídlo kráľovskej rodiny, ale kráľovniným domovom je teraz Windsorský zámok,” povedal v austrálskej šou Sunrise. 

Kráľovná Alžbeta II. a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Alastair Grant, file)

Už pred Philipovou smrťou sa odborníci na kráľovskú rodinu domnievali, že Alžbeta II. už nikdy nebude bývať v Buckinghamskom paláci. Windsor vždy patril k jej obľúbeným sídlam a teraz tam navyše bude pochovaný jej zosnulý manžel, preto si aj kráľovský personál myslí, že si ho vyberie za svoj trvalý domov. Palác zatiaľ ale tieto informácie o zmene hlavnej kráľovskej rezidencie oficiálne nepotvrdil. 

Viac o úmrtí princa Philipa sa dočítate TU»

Galéria: Princ Philip zomrel 9. apríla 2021 vo veku 99 rokov.

Viac o téme: Alžbeta II.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu