Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kuba prerušila dopravné spojenie s Mexikom

HAVANA - Kuba sa v utorok stala prvou krajinou, ktorá prerušila dopravné spojenie s Mexikom, kde zúri prasacia chrípka.

Ako informoval pred malou chvíľou v priamom vstupe v štátnej televízii kubánsky minister zdravotníctva José Ramón Balaguer, Kuba ruší všetky lety z a do Mexika, "s výnimkou výnimočných prípadov". Opatrenie bude zatiaľ platiť 48 hodín. Vláda je podľa ministra "pripravená prijať aj iné opatrenia, aby znížila pravdepodobnosť, že bude toto ochorenie zavlečené na

V Mexiku zaznamenali už 152 úmrtí na prasaciu chrípku, z toho 20 je oficiálne potvrdených. Krajina hlási 1995 podozrivých prípadov. Päťdesiat potvrdených prípadov zaznamenali v Spojených štátoch vrátane 28 v jednej newyorskej škole. Jedenásť ľudí trpiacich prasacou chrípkou potvrdil Nový Zéland, šiestich Kanada, dvoch Izrael a Škótsko a jedného Francúzsko.

V Mexiku zatvorili všetky školy predbežne až do 6. mája. Americké úrady zatvorili školy v New Yorku, Texase, Kalifornii, Južnej Karolíne a v Ohiu. Na viacerých letiskách, najmä v Ázii, kontrolujú pasažierov s pomocou termografov a osoby so zvýšenou teplotou sa musia podrobiť vyšetreniu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu