Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Trestné stíhanie neobjasnenej vraždy študenta Tupého prerušili!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Trestné stíhanie v prípade neobjasnenej vraždy študenta Daniela Tupého, od ktorej onedlho uplynie sedem rokov, je prerušené. Potvrdila to hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Andrea Dobiášová.

V trestnom poriadku sa píše, že trestné stíhanie sa preruší, ak sa nepreukázali skutočnosti, ktoré by oprávňovali trestne stíhať konkrétnu osobu. Vrah študenta je doposiaľ neznámy. Polícia a prokuratúra v minulosti poslali pred súd Richarda Hrotka, pre nedostatok dôkazov bol však oslobodený. Uznesenie, ktorým policajný vyšetrovateľ prerušil trestné stíhanie má dátum 24. august 2012. Podľa informácii od Dobiášovej však polícia na tomto prípade pracovala aj počas posledných 12-tich mesiacov. "V prípade boli vykonané procesné úkony – výsluchy, znalecké dokazovanie a rôzne previerky," povedala.
      
Incident, ktorý sa odohral 4. novembra 2005 na Tyršovom nábreží v Bratislave, si okrem smrti Tupého vyžiadal aj ďalších šesť zranených, z nich jedného vážne. Študent zomrel po ôsmich ranách nožom. Vo februári 2008 oznámil minister vnútra Robert Kaliňák, že polícia má vraha. O rok neskôr sa postavili pred súd piati muži, ktorých obvinili z útoku na skupinu študentov, jeden z nich zároveň čelil obvineniu z vraždy. Obvinení mali údajne blízko k bratislavskej skupine piťovcov. Proces skončil ich oslobodením. Utajení svedkovia pred súdom zmenili svoje výpovede a vyšetrovatelia nemali žiadny iný priamy dôkaz. Prokuratúra voči oslobodzovaciemu rozsudku podala odvolanie, no neskôr ho stiahla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu