Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Proces v kauze údajného gangu Okoličányho ani po piatich rokoch neskončil

Róbert Okoličány
Róbert Okoličány

BRATISLAVA - Ani po piatich rokoch od prvého hlavného pojednávania s členmi údajného zločineckého gangu Róberta Okoličányho z Košíc, ktoré bolo 6. augusta 2007, nie je tento proces ukončený. Súd už síce raz vyniesol verdikt, ale odvolací súd ho zrušil. Najbližšie pojednávanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku je naplánované na utorok 30. októbra.

Podľa hovorkyne súdu Kataríny Kudjákovej bolo predvolaných šesť svedkov. Súd ich musí vypočuť, až potom môže vyniesť nový verdikt. V tom z februára 2009 odsúdil vtedajší Špeciálny súd v Pezinku Róberta Okoličányho na doživotie a rovnako aj nájomného vraha Jaroslava P. Ostatní odsúdení dostali štyri až desať rokov. Najvyšší súd SR však verdikt zrušil. Počas posledných šiestich mesiacov súd vytýčil minimálne päť hlavných pojednávaní. Tri z nich sa neuskutočnili pre neprítomnosť, alebo práceneschopnosť obvinených, alebo ich obhajcov.

Obžaloba na členov údajného gangu bola podaná za päť vrážd a ďalšiu trestnú činnosť. Najznámejšia vražda sa stala 23. apríla 2005 v Košiciach, keď dávkou zo samopalu údajne zastrelili Jozefa Eštóka, s ktorým si takto riešili osobný konflikt. Stely zasiahli aj nezainteresovaného muža, ktorý po prevoze do nemocnice zraneniam podľahol. Jeho priateľka mala prestrelené nohy.

Trinástimi ranami zo samopalu 7. júna 2004 údajne zavraždili aj Ganija Selmaniho, ktorého si počkali pred reštauráciou. O päť mesiacov neskôr mali zavraždiť zamestnanca košickej firmy, ktorá zabezpečovala prevoz peňazí a ukradnúť mu kufrík s 1,4 milióna korún. V Moldave nad Bodvou mali v novembri 2001 pripraviť o život vtedy 26-ročného Mareka Adama a od marca 2008 sú traja muži z údajného gangu obžalovaní z ďalšej vraždy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu