Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

NAKA zatýka na západe Slovenska: VIDEO Ďalšia vražda, do ktorej je zapletená Zsuzsová

Zásah jednotky NAKA Zobraziť galériu (12)
Zásah jednotky NAKA (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Protizločinecká jednotka Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) pri svojom stredajšom zásahu zadržala šesť osôb podozrivých zo závažnej násilnej a majetkovej trestnej činnosti. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

NAKA
Tieto razie majú podľa portálu noviny.sk priamy súvis s vraždou bývalého primátora Hurbanova, ktorým bol Lászlo Bašternák.

Ten bol v lete roku 2010 zastrelený keď sa vracal domov spolu s manželkou. Práve dnes mal byť zadržaný aj v minulosti vypočúvaný a neskôr prepustený Roman O., ktorý bol jeho protikandidátom na primátorskú stoličku.

NAKA zatýka na západe
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Ďalšou osobou, ktorá je medzi zadržanými je Vladimír Mosnár. Uviedol to portál tvnoviny.sk. Práve Mosnár mal v prípade vraždy exprimátora vystupovať ako svedok. Zarážajúce sú jeho kontakty so Štefanom Kaluzom, ktorý je už dnes za túto vraždu odsúdený.

Zadržaná Alena Zsuzsová
Zobraziť galériu (12)
Zadržaná Alena Zsuzsová  (Zdroj: SITA/Jakub Julény)

Tu sa však Mosnárove kontakty nekončia. Poznal sa aj s Alenou Zsuzsovou, ktorá je dnes hlavnou podozrivou v kauze objednávky úkladnej vraždy novinára Jána Kuciaka. Tá robila v komunálnych voľbách politickú kampaň práve spomínanému Romanovi O. Mosnár sa okrem iného priznal, že jej niekoľkokrát robil šoféra a vzájomne si požičiavali peniaze. Zsuzsová už v minulosti v prípade vraždy Bašternáka na polícii vypovedala.

V rukách policajtov skončil Roman Ostružlík, ktorému robila Zsuzsová kampaň, keď kandidoval proti zavraždenému Basternákovi.


Vyšetrovanie vraždy Kuciaka otvára staré rany: Záhadná Alena má toho na rováši viac, vražda Taliana


Podozrivých zatkli v Nitrianskom, Trnavskom a Bratislavskom kraji. Polícia zverejnila viaceré fotografické zábery zo zásahu na sociálnej sieti.

NAKA zatýka na západe
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

"V súčasnosti prebiehajú domové prehliadky. Viac informácií poskytneme hneď, ako to procesná situácia dovolí," spresnili policajti, podľa ktorých NAKA zasahuje už od skorých ranných hodín.

NAKA zatýka na západe
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Viac o téme: ZásahNAKALászlo Bašternák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu