Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Tragický víkend na cestách, smrť ďalšieho motorkára (†20): Po páde tvrdý náraz, mimoriadne opatrenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/PZ SR)

HLOHOVEC - V Trnavskom kraji sa za necelých 24 hodín stala druhá tragická nehoda. Vyhasol pri nej život mladého 20-ročného motorkára. Ten počas jazdy spadol a narazil do protiidúceho auta. Včera večer narazil motorkár z nezistených príčin narazil do dodávky. Náraz neprežil. Polícia preto prijala bezpečnostné opatrenia a varuje vodičov.

Dnes došlo k tragickej dopravnej nehode krátko pred poludním v okrese Hlohovec medzi obcami Horné Trhovište a Horné Otrokovce. „Mladý motocyklista pravdepodobne nezvládol riadenie, spadol z motorky, niekoľko metrov sa šúchal po ceste a narazil do protiiduceho auta Citroën C4. Mladý vodič motocykla bol na mieste mŕtvy,“ informovala hovorkyňa trnavských policajtov Martina Kredatusová. V úseku bola uzatvorená cesta, policia nehodu dokumentuje. 

Polícia prijala opatrenia

„Vzhľadom k tomu, že neprešlo ani 24 h a v Trnavskom kraji došlo už k druhej tragickej nehode motocyklistu, prijala policia bezpečnostné opatrenia. Všetky policajné hliadky sa budú zameriavať na bezpečnú jazdu vodičov motocyklov,“ uviedla Kredatusová. Príčinami dopravných nehôd zväčša býva porušenie či nedodržanie pravidiel cestnej premávky, preto im policajti budú prízvukovať nevyhnutnosť dodržiavania dopravných predpisov. Budú ich informovať o tragických nehodách, ku ktorým došlo za posledné hodiny, aby sa z nich poučili a upozorňovať na zvýšenú opatrnosť, bezpečnosť svoju vlastnú a tiež ostatných účastníkov cestnej premávky. 

Zomrel aj 55-ročný motorkár

Pi dopravnej nehode v okrese Dunajská Streda prišiel o život 55-ročný motocyklista zo Švajčiarska. Nehoda sa stala v piatok 29. júna krátko po 18.00 h. na križovatke ciet pri obci Kyselica. Podľa informácie hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martiny Kredatusovej išiel vodič motocykla KTM 1190 Adventure smerom od obce Rohovce. „Z nezistených príčin vošiel do jazdnej dráhy osobnému autu Nissan Almera. V ňom sa zranili 61-ročný vodič a jeho 32-ročná spolujazdkyňa z Maďarska. Zo zranení sa budú liečiť niekoľko týždňov,“ povedala Kredatusová.

Vodič motocykla bol s ťažkými zraneniami prevezený do nemocnice, kde vo večerných hodinách zraneniam podľahol. Policia začala trestné stihanie z prečinu usmrtenia a ublíženia na zdraví. „Presné príčiny a okolnosti nehody vyšetrujeme,“ vyzvala motoristov Kredatusová.

Viac o téme: NehodaMotorkyHlohovecTrnavský kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu