Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Hrozivý incident na priechode pre chodcov: FOTO Vodička na BMW zrazila v Žiline otca s dcérkou (2)

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Foto: polícia)

ŽILINA - František (36) prechádzal podvečer so svojou dvojročnou dcérkou cez priechod pre chodcov. Stalo sa však to, čo nechce zažiť žiaden rodič. Znenazdajky do dvojice vpálilo auto.

Hrozný incident sa stal vo štvrtok krátko pred 18-tou hodinou na Solinkách v Žiline. Ako opísala hovorkyňa žilinských policajtov Jana Balogová, vodička (28) na BMW jazdila po Obvodovej ulici v smere od sídliska Vlčince smerom do centra, pričom pri trolejbusovej zastávke Limbová ulica nedala prednosť chodcom prechádzajúcim cez priechod pre chodcov. František so svojou dcérkou išli od Limbovej ulice k budove obchodného domu.

Hrozivý incident na priechode
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

"Po zrážke chodec (36), ktorý išiel s dvojročným dieťaťom, spadol na prednú kapotu vozidla a čelné sklo a potom na vozovku," doplnila Balogová s tým, že dychová skúška u vodičky a chodca bola vykonaná s negatívnym výsledkom. Vodička zranenia neutrpela. František s dcérkou, našťastie, utrpeli predbežne len ľahké zranenia. Na BMW-čku vznikla škoda vo výške približne 1000 eur.

Žilinčania tento úsek dobre poznajú. "Presne, ako sa už písalo. Tento priechod je neosvetlený a za šera a mokrej vozovky, čo je v tomto období väčšinu dňa, sú chodci priam neviditeľní. Je otázka času a šťastia, kedy sa to stane zas," napísal jeden z diskutujúcich na sociálnej sieti pod zverejnený príspevok polície o nehode. 

Hrozivý incident na priechode
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

"Je to ulica na Solinkách, sídlisko, väčšina áut to pozná dokonale, chodia tadiaľ denne. Je to len výhovorka, že nevidno priechod. Keď tadiaľ idem za zlého počasia, tak pomalšie a pred priechodom dávam sakra bacha, aby tam nikto nevošiel. A ďalšia vec, niektorí vodiči ani na pravé poludnie nevidia priechody a chodcov, čo tam čakajú," napísal používateľ Pavel. V každom prípade platí, že za volantom treba byť maximálne pozorný a sústredený.

Viac o téme: NehodaPriechodŽilina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu