Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Brutálna vražda v Banskej Štiavnici: Chlapec (15) zmasakroval päťdesiatnika!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BANSKÁ ŠTIAVNICA - V Banskej Štiavnici sa v utorok pred polnocou odohrala brutálna vražda. V časti Štefutov mal iba 15-ročný mladík obzvlášť brutálnym spôsobom zabiť muža (†50). Motív jeho činu zatiaľ nie je známy. Polícia uvalila na prípad prísne embargo.

Podľa prvých informácií údajne napadol staršieho muža, ktorý na následky zranení zomrel v nemocnici. Chlapec je v cele policajného zaistenia, pričom už bol podaný návrh na jeho väzobné stíhanie. Viac informácií polícia v súčasnosti pre vyšetrovanie neposkytuje. 

Hrozí mu vysoký trest

Zo zločinu zabitia obvinil vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom 15-ročného mladíka z Banskej Štiavnice. "Vyšetrovateľ po vykonaní procesných úkonov obvineného umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby," uviedla Mária Faltániová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici. 

Ako priblížila, za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov, keďže obvinený je mladistvý, trest sa znižuje na polovicu. "Vzhľadom na nízky vek obvineného, okolnosti spáchania skutku a prebiehajúce procesné úkony v súčasnosti ešte nemôžeme poskytnúť podrobnejšie informácie k prípadu," dodala Faltániová. 

Viac o téme: VraždaBanská Štiavnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu