Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Podvodníci chceli od starenky vylákať tisíce: Lacný trik im nevyšiel, dôchodkyňa im neverila

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

BANSKÁ BYSTRICA - Tisícky eur sa od 90-ročnej dôchodkyne z Banskej Bystrice pokúsili vylákať doposiaľ nezistení páchatelia. Dôchodkyňa sa však nedala oklamať a tak o našetrené úspory neprišla. Ako dnes informovala Mária Faltániová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, v piatok 22. septembra ráno ženu telefonicky kontaktoval páchateľ pod zámienkou, že je jej zať a okamžite potrebuje peniaze.

"Zisťoval, koľko má poškodená u seba finančných prostriedkov a keď mu povedala, že má pri sebe 4000 eur, žiadal ju, aby mu ich dala," priblížila Faltániová. Keď dôchodkyňa povedala, že mu peniaze nedá, zatelefonoval jej ďalší páchateľ, ktorý sa predstavil ako príslušník kriminálnej polície, a tiež žiadal vydanie peňazí.

Prípady oklamaných dôchodcov z Banskej Bystrice však polícia evidovala aj v predchádzajúcich mesiacoch. V jednom prípade prišla 78-ročná dôverčivá dôchodkyňa o 62.000 eur, v druhom zase 92-ročný muž prišiel o 7000 eur. 

Ako doplnila Faltániová, vo všetkých troch prípadoch vyšetrovateľ v Banskej Bystrici začal trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu, ktorý bol spáchaný na chránených osobách, a preto za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov.

Viac o téme: PodvodDôchodkyňaBanská Bystrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu