Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Martin z okresu Lučenec zneužíval dcéru svojej družky, dostal deväť a pol roka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LUČENEC - Trest deväť a pol roka odňatia slobody nepodmienečne za sexuálne zneužívanie osoby mladšej ako pätnásť rokov potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 31-ročného Martina Ráca z Nitry nad Ipľom v okrese Lučenec. Rác opakovane vykonal súlož s maloletou dcérou svojej družky Idy, hoci vedel, že dievča nemá ešte pätnásť rokov.

Rác zneužíval dievča od presne nezisteného obdobia až do februára minulého roku. Robil to v Nitre nad Ipľom v rodinnom dome, v ktorom s družkou a jej dcérou Vanesou bývali. Rác nevlastnú dcéru zneužíval vtedy, keď matka bola v zamestnaní a po akte jej hovoril, aby o tom nikomu nepovedala, že sa nechce vrátiť do väzenia. Dievča sa však zverilo bratovi a kamarátkam. Vanesa matku neinformovala, pretože tá má Ráca rada a dcére by nebola verila.

Akékoľvek zneužívanie Rác poprel s tým, že dievča na to naviedol jej vlastný otec a vyhlásil, že Vanesa klame. Podľa znalkyne sa však u dievčaťa nezistili sklony k vymýšľaniu ani k vedomému nadsadzovaniu. Okresný súd v Lučenci uznal Ráca za vinného a vymeral mu deväť a pol roka odňatia slobody nepodmienečne.

Voči prvostupňovému verdiktu sa Rác odvolal s tým, že je nevinný a žiadal oslobodiť. Senát krajského súdu prvostupňový rozsudok označil za správny a jeho odvolanie zamietol. Sudca hneď nariadil aj výkon trestu.

Viac o téme: LučenecMartin RácNitra nad Ipľom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu