Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Škandál ďalšieho z kotlebovcov: FOTO Opitý a ozbrojený vyvádzal v nočnom bare

Filip M. Zobraziť galériu (2)
Filip M. (Zdroj: trnavahora.sk)

Banská Bystrica - Jeden z banskobystrických podnikov sa stal miestom nevhodného a neospravedlniteľného správania sa jedného z kotlebovcov. Nepekný dojem po sebe zanechal Filip M. poslanec za ĽSNS v obci Trnavá Hora. Ozbrojený a podgurážený vystrájal a ničil cudzí majetok. Na mieste musela zasahovať polícia.

Nepríjemná udalosť sa odohrala ešte 14. januára. K vyčíňaniu malo prísť krátko po polnoci v jednom z banskobystrických nočných podnikov. Na miesto bola privolaná mestská polícia, ktorej sa dostala prvotná informácia o agresívnom návštevníkovi. Filip M. mal ohrozovať prítomných na zdraví a živote, v ruke mal nožík, rozbíjal poháre a bol ozbrojený pištoľou.

Strach donútil oznamovateľa volať opätovne. V tých chvíľach však už boli hliadky na ceste na miesto činu. "Veliteľ operačného strediska vyslal vzhľadom na závažnosť oznamu všetky dostupné hliadky mestskej polície a upozornil ich na uvedené skutočnosti, že výtržník je ozbrojený, aby dodržali taktiku zásahu a aby nedošlo k ohrozeniu života a zdravia účastníkov, ale aj ich samých," informoval nás náčelník mestskej polície Banská Bystrica Miroslav Bálint.

Škandál ďalšieho z kotlebovcov:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: trnavahora.sk)

Príslušníci mestskej polície dorazili na miesto v priebehu 15 minút. Výtržník Filip M. bol podľa slov Bálinta pod značným vplyvom alkoholu. Prítomným hliadkam sa podarilo mužovi zabrániť v ďalšom konaní. Odobrali a zaistili krátku zbraň, ktorú mal mladík pri sebe. "Vzhľadom na zistené skutočnosti následne bola na miesto činu zavolaná štátna polícia, ako príslušná riešiť veci na úseku zbraní a streliva," povedal Bálint.

Polícia prípad prebrala a zadržaná zbraň jej bola odovzdaná. Podľa slov náčelníka, štátna polícia po prevzatí prípadu pokračovala v procesných úkonoch týkajúcich sa incidentu a aj naďalej sa touto vecou má zaoberať. Potvrdila to aj hovorkyňa banskobystrických policajtov Mária Faltániová: "Túto vec objasňujeme ako priestupok na úseku zbraní a streliva."

Viac o téme: VýtržnosťHrozbaPolícia Strach
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu