Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

So zrážkami chodcov sa roztrhlo vrece: FOTO Tragických nehôd z 1 kraja a iba za 1 týždeň!

Osudný prechod v obci Lehnice Zobraziť galériu (3)
Osudný prechod v obci Lehnice (Zdroj: Foto: polícia)

TRNAVA - Polícia apeluje na účastníkov cestnej premávky, aby zvýšili opatrnosť. V posledných dňoch boli na základe nepozornosti vodičov zranení viacerí chodci. Nie len vodiči by mali spozornieť, týka sa to aj samotných chodcov, ktorí sa svojim vstupom na vozovku stávajú účastníkmi premávky.

Nehoda v obci Lehnice 

21. septembra v ranných hodinách došlo k dopravnej nehode na priechode pre chodcov v obci Lehnic. Vodič VW Passat cúval z miesta ležiaceho mimo cesty, pričom zadnou časťou auta zachytil na priechode pre chodcov staršiu ženu na invalidnom vozíku a tiež ženu, ktorá vozík tlačila.

103 ročná žena na vozíku utrpela zranenia, s ktorými bola hospitalizovaná v nemocnici. Po prepustení z nemocnice však zomrela. 73 ročná žena, ktorá vozík tlačila, bola jednorazovo ošetrená. Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie, informovala hovorkyňa trnavských policajtov Martina Kredatusová.  

Zranení dvaja chodci, matka s malým synčekom 

24. septembra bola polícia krátko po 15.00 h privolaná k  dopravnej nehode v meste Dunajská Streda. 37 ročný vodič išiel na aute Opel Astra  smerom od obce Veľké Dvorníky a na priechode pre chodcov nedal prednosť 25 ročnej chodkyni s dvojročným synom v kočíku.

So zrážkami chodcov sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Pri nehode sa matka so synom zranili ľahko. Policajti alkohol u účastníkov nehody na mieste nezistili. Vodič Maďarska je podozrivý z priestupku v doprave, a správny orgán bude o jeho vine a treste rozhodovať pravdepodobne v správnom konaní.  

Tragická nehoda v okrese Dunajská Streda 

26. septembra o 16.25 h vyhasol na ceste život 34 ročného muža z okresu Nové Zámky. V okrese Dunajská Streda viedol osobné auto Škoda Fabia po ceste II/506 od obce Horný Bar smerom na Trstenú na Ostrove. Po prejdení miernej pravotočivej zákruty prešiel z nezistených príčin do protismeru, následne zišiel z cesty, kde narazil do stromu.

So zrážkami chodcov sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

V dôsledku zrážky utrpel vodič zranenia, ktorým na mieste podľahol. Okolnosti nehody polícia vyšetruje.

Policajné upozornenie

Polícia opätovne pripomína, že vodič je povinný dať prednosť chodcovi, ktorý vstúpil na vozovku a prechádza cez priechod pre chodcov, pritom ho nesmie ohroziť. Pri cúvaní vodič nesmie ohroziť ostatných účastníkov cestnej premávky. Pre chodcov platí, že pri prechádzaní cez cestu sú povinní prednostne použiť priechod pre chodcov, nadchod alebo podchod. Chodci musia brať ohľad na vodičov prichádzajúcich vozidiel. Nesmú vstupovať na vozovku, ak to vzhľadom na rýchlosť prichádzajúcich vozidiel nie je bezpečné. Za zníženej viditeľnosti musí mať chodec idúci po okraji vozovky na sebe viditeľne umiestnené reflexné prvky alebo oblečený reflexný bezpečnostný odev.

Viac o téme: NehodaCestaTragédiaVodičChodci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu