Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Tragédia na východe, pri ktorej uhoreli dvaja muži: Spoveď svedkov, Ferovi (22) zachraňovali život!

V Michalovskom okrese došlo k tragickej dopravnej nehode, pri ktorej prišli o život dve osoby a jedna osoba sa zranila ťažko Zobraziť galériu (3)
V Michalovskom okrese došlo k tragickej dopravnej nehode, pri ktorej prišli o život dve osoby a jedna osoba sa zranila ťažko (Zdroj: PZ)

PETROVCE NAD LABORCOM - Fero mal obrovské šťastie narozdiel od svojich dvoch spolujazdcov, ktorí uhoreli po náraze do prípojky plynového merača. Svedkovia počuli silný náraz a potom už len krik o pomoc. Keď sa dostavili na miesto tragédie, ratovali mladíka, ktorý akoby zázrakom prežil.

Spovede svedkov tragickej nehody z východného Slovenska hovoria za všetko. Pre TV JOJ opísali prvé momenty po nehode. "Počul som náraz, prudký náraz," povedal mladík, ktorý moment nárazu započul. "Neviem či obiehal niečo. Zdá sa mi ale, že skôr to bola tá rýchlosť," dodal a priznal, že sa prikláňa skôr k neprimerane vysokej rýchlosti jazdy. Ďalší zo svedkov opísal situáciu bezprostredne po tom: "Začalo to horieť, dymilo sa všade. Vychádzali odtiaľ zvuky, ktoré zneli ako výstrely."

Zachraňovali mu život

Zachránený František z Humenného sa druhýkrát narodil. Okrem toho, že nejakým zázrakom vyletel z auta a to bolo zjavne jeho najväčšie štastie, rýchla reakcia svedkov bola tiež veľmi dobrým krokom. Tí ho od miesta nehody odtiahli a pomohli mu zachrániť život. "Počuli sme hlas, ktorý prosil o pomoc," spomína jeden zo svedkov na tragické chvíle. Hovorca záchranárov Boris Chmel opísal stav muža, ktorý tragédiu prežil: "23 ročný muž utrpel viaceré vážne poranenia v hornej časti tela a tiež aj poranenia bedrového kĺbu, po ošetrení skončil v michalovskej nemocnici." "Privezený pacient sa ešte v noci podrobil operácii, momentálne je jeho stav stabilizovaný," uviedol hovorca siete nemocníc Svet Zdravia Tomáš Kráľ a dodal "doba liečby sa predpokladá na 3 až 6 mesiacov." 
 
Podľa doterajších zistení vodič viedol vozidlo zn. Ford Focus v smere z Michaloviec na Humenné, pričom pravdepodobne z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať, prešiel do protismeru a následne na trávnatý porast. Tam narazil do prípojky plynového merača, následne do stĺpa elektrického vedenia a oplotenia rodinného domu. Vozidlo po náraze zastalo a na mieste zhorelo.
 
V tom čase sa vo vozidle nachádzali dve osoby, ktoré tam uhoreli. Z tohto dôvodu nebolo možné doposiaľ identifikovať ich totožnosť. Vo vozidle sa nachádzala aj ďalšia osoba, 22-ročný muž z Humenného, ktorý pravdepodobne pri náraze z vozidla vypadol. Ten podľa predbežnej lekárskej správy pri nehode utrpel ťažké zranenia. So zraneniami bol prevezený do nemocnice. Pri dopravnej nehode bola celková škoda predbežne vyčíslená na 6.500 eur.

V tejto súvislosti polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Bližšie okolnosti, ako aj presná príčina tragickej nehody, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy. V súčasnosti polícia zisťuje, kto v čase nehody viedol vozidlo a tiež totožnosť dvoch osôb, ktoré na mieste nehody zraneniam podľahli. 

Viac o téme: NehodaTragédiaSpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu