Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Policajti zadržali muža: Narobil škody za 12 500 eur, v minulosti bol už trestaný

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SENICA - Na základe dôkazov polícia obvinila v týchto dňoch Petra P. z Veľkých Levárov zo zločinov krádeže, prečinov poškodzovania cudzej veci a porušovania domovej slobody. Vyšetrovateľ zároveň spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie, s ktorým sa stotožnil prokurátor aj súd, a policajti tak v sobotu (23. 7.) eskortovali obvineného do ústavu na výkon väzby. V minulosti trestanému mužovi hrozí za tieto skutky strata slobody na tri až desať rokov. Informovala dnes krajská hovorkyňa Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová

.Ako uviedla, policajti zastavili prednedávnom v Trnavskom kraji auto, v ktorom sedeli dvaja muži aj s nakradnutými vecami v hodnote za takmer 4000 eur. Mužov zadržali, zlaté šperky, 550 eur v hotovosti a iné cennosti, ktoré ukradli, zaistili. "Ku krádeži došlo minulý týždeň v stredu (20. 7.) počas dňa v obci Prietrž v okrese Senica. Peter P. vylomil zámok a celý byt prehľadal, poškodil zariadenie a do auta naložil dvoje huslí, niekoľko kusov zlatých retiazok, prsteňov, náušníc a iných šperkov zo zlata, značkový fotoaparát a hotovosť," priblížila hovorkyňa s tým, že veci v hodnote 3850 eur policajti nakoniec vrátili pôvodným majiteľom. Škodu na zariadení manželia vyčíslili na ďalších 740 eur. 

Ako Linkešová povedala, počas vyšetrovania tohto prípadu objasnili policajti aj ďalšie krádeže, z ktorých je podozrivý 43-ročný Peter P. V polovici apríla (17. 4.) sa vlámal do rodinného domu v obci Moravský Svätý Ján, 5. júna v obci Kuklov vykradol rodinný dom, 8. júna nahlásil majiteľ rodinného domu v Sobotišti krádež elektroniky za 3390 eur a ďalšiu škodu za 200 eur a 13. júna sa obvinený vlámal počas dňa aj do rodinného domu v obci Dojč. "Okrem zlata si odniesol aj niekoľko kusov pamätných mincí." Policajti v rámci vyšetrovania vykonali domovú prehliadku, pri ktorej sa podarilo zaistiť dva šperky. Tie budú po identifikácii poškodenými vrátené späť. "Krádežami spôsobil škody za 12.500 eur," konštatovala. 

Viac o téme: KrádežSúd Peter P.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu