Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Opekačka na Spiši sa zmenila na horor: Niečo sa stalo a babička (†61) bola za pár minút mŕtva

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

PRAKOVCE - O tom, že ich bodnutie môže mať smrteľné následky, vedia aj malé deti, ale máloktorý dospelý si z varovania robí ťažkú hlavu. Žihadlo agresívneho hmyzu dokáže človeka usmrtiť do niekoľkých minút, o čom sa za nešťastných okolností presvedčila aj rodina z Prakoviec.

Osudové bodnutie vo štvrtok pripravilo o život 61-ročnú ženu z Prakoviec na Spiši, ktorá si s rodinou vo večerných hodinách trávila voľný čas na opekačke v Gelnickej doline. Hodujúcu rodinu však začal otravovať hmyz, až kým agresívna osa neuštipla ženu priamo do krku, čo je podľa Jozefa Minára z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby život ohrozujúce. Svedkom rodinnej tragédie sa podľa našich informácií mali stať manžel, synovia, dcéra aj vnúčatá nebohej.

Záchranári v Malej Fatre pomáhali turistovi, takmer ho dostala včela

„Po uštipnutí došlo k anafylaktickému šoku. Po alergickej reakcii kože a opuchu bola žena do niekoľkých minút mŕtva,“ opísal tragédiu Minár s varovaním, že uštipnutie môže mať v prípade starších ľudí ešte závažnejšie následky. „Napriek snahe záchrannej služby už žene nebolo možné vrátiť život,“ spresnil Minár, podľa ktorého na miesto priletel aj vrtuľník. „V rámci prvej pomoci je človeku potrebné podať adrenalín,“ vysvetlil s tým, že takýto druh pomoci spadá do rúk odborníkov a v bežných podmienkach je nedostupný. Žena aj napriek takmer hodinovej úpornej snahe záchranárov o resuscitáciu zomrela.

Opekačka na Spiši sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock)

Viac o téme: HmyzOpekačkaOsaBodnutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu