Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Z psychiatrie utiekol nebezpečný pacient: FOTO Slováka, už ho našli!

Metod Gašper
Metod Gašper (Zdroj: Facebook)

PRAHA - Polícia v Českej republike hľadá dvadsaťročného Metoda Gašpera s trvalým bydliskom na Slovensku. Nebezpečný pacient psychiatrickej nemocnice v Kroměříži sa nevrátil z dvojdňovej vychádzky. Informoval o tom dnes Český rozhlas (ČRo). Podľa najnovších informácií sa už našiel.

Hľadaný Gašper sa momentálne doma v rodnej Turzovke. Informovala o tom televízia Markíza, podľa ktorej sa mladík plánuje do Kroměříža vrátiť v pondelok. Vraj mu prišlo cestou do liečebne zle, a tak sa vybral späť na Slovensko. Polícia ho už čoskoro eskortuje do Česka.

"Vychádzku mal povolenú do miesta trvalého bydliska v slovenskej obci Turzovka. Pacient má nariadenú ochrannú ústavnú liečbu na základe uznesenia súdu. V minulosti spáchal násilnú trestnú činnosť mravnostného charakteru. Už v minulosti utiekol, a následne bol zadržaný na Slovensku," uviedla podľa ČRo policajná hovorkyňa Simona Kyšnerová.

Mladík je vysoký asi 177 centimetrov, má štíhlu postavu, hranatú tvár s jazvami po akné, modré oči a krátko strihané svetlé vlasy. Na sebe mal červené tričko s dlhými rukávmi s kapucňou, modré nohavice a tenisky. Hovorí po slovensky. Podľa Kyšnerovej sa nikto nemá pokúšať hľadaného zadržať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu