Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Francúzska polícia zadržala na Slovensku hľadaného muža: Podvody a krádeže za tisícky eur

Luzayadio Illunga
Luzayadio Illunga (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Francúzska polícia zadržala Luzayadio Illunga, alias Djibril Ndiaye, po ktorom slovenská polícia pátrala už od roku 2011. Viaceré slovenské súdy na neho vydali zatykač pre majetkovú trestnú činnosť. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka.

Hľadaný je obvinený z podvodu a krádeže 100.000 eur. Trestnému stíhaniu sa vyhýbal, preto si ho na mušku vzali cieľoví pátrači z policajného prezídia. "Podarilo sa im zistiť, že sa zdržiava v Paríži. V spolupráci s bratislavskou národnou ústredňou Interpol pripravili s francúzskou políciou operáciu s cieľom jeho zadržania, ku ktorému došlo vo francúzskom meste Villeneuve-la-Garenne," konkretizoval ďalej hovorca Slivka.

O jeho vydanie na Slovensko je záujem z dôvodu trestného stíhania v súvislosti s ekonomickou trestnou činnosťou. Podľa zistení polície mohol byť členom medzinárodnej organizovanej skupiny podvodníkov a poškodených môže byť viac. Polícia zverejnila aj fotografiu vypátranej osoby. Vyzýva tiež, že ak bol niekto touto osobou podvedený, alebo má o nej informácie, môže sa obrátiť na políciu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu