Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Smrtiaci úsek v Nitrianskom kraji: Dve tragédie za jednu hodinu, zahynula aj mama s dcérou (†22, 50)

Tragédia, pri ktorej zahynula mama s mladšou dcérou Zobraziť galériu (5)
Tragédia, pri ktorej zahynula mama s mladšou dcérou (Zdroj: foto: tv joj)

NITRA - Rok 2014 sa niesol v smutnom znamení tragédií na cestách. Oproti vlaňajšku zahynulo pri dopravných nehodách takmer o štyridsať ľudí viac. Najväčší nárast úmrtí na cestách zaznamenali v Nitrianskom kraji. Za posledný tohtoročný víkend tam vyhasli tri životy vrátane mamy s dcérou.

Nitriansky kraj zaznamenal tento rok nárast úmrtí na cestách až o 135 percent. V roku 2013 zomrelo pri dopravných nehodách v tomto kraji 20 ľudí, tohto roku to bolo o 27 viac.

Celkovo bolo na Slovensku minulého roku 13 300 dopravných nehôd, v roku 2014 to bolo 12 976, teda o 324 menej. Paradoxné ale je, že tohto roku zomrelo na cestách o 33 ľudí viac ako v roku 2013. Tohto roku ich bolo teda 249 oproti minuloročnému počtu 216.

Zomrela mladučká Patrícia

V sobotu okolo 18-tej hodiny na ceste medzi Demandicami a Dolnými Semerovcami vyhasol život len 18-ročnej Patrície. Ako informuje Tv Joj, mladá žena smerovala do služby v domove sociálnych služieb, kde pracovala ako ošetrovateľka. "Vodička pravdepodobne neprispôsobila rýchlosti jazdy svojim schopnostiam a vlastnostiam vozovky," informovala hovorkyňa nitrianskych policajtov Renáta Čuháková.

Smrtiaci úsek v Nitrianskom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Patrícia sa pokúšala v zákrute predísť terénne auto. Pri zaraďovaní sa do pruhu dostala na suchej ceste šmyk, vyletela z cesty a narazila do stromu. "Bola úplne zakliesnená, nebola šanca, že by sa nejako vedeli k nej záchranári dostať," opísal pre televíziu bratranec nebohej a prezradil, že Patrícia mala vodičák necelý rok a údajne obľubovala rýchlejšiu jazdu. Mladá žena sa starala aj o mladšieho brata, pretože ich mama pracuje v zahraničí, jej snom bolo stať sa lekárkou.

Smrtiaci úsek v Nitrianskom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: foto: tv joj)

O hodinu ďalšia tragédia

Len približne o hodinu boli policajti a záchranné zložky privolaní k ďalšej smrteľnej nehode. Stala sa krátko pred 19-tou hodinou medzi Komárnom a obcou Tôň v okrese Komárno.

Zrazili sa dve osobné autá. Za volantom Škody Fabia bola 24-ročná Judita, ktorá sa viezla s rodičmi a mladšou sestrou 22-ročnou Lindou. Auto dostalo na klzkej a zasneženej ceste šmyk, prešlo do protismeru a zrazilo sa s oprotiidúcou Škodou Superb. Pri hrozivej nehode zomreli mama Judita († 50) a mladšia dcéra Linda († 22) z Veľkého Medera. Otec (58) a staršia dcéra Judita sa pri nehode zranili ľahko. V Škode Superb sa spoluzadkyňa tiež zranila. Dychová skúška alkohol u vodičov vylúčila.

Smrtiaci úsek v Nitrianskom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Rodinná tragédia, zomrela mama a štyri dcéry

Dňa 29. novembra tohto roku sa rovnako v Nitrianskom kraji stala najhroznejšia dopravná nehoda tohto roku. Pri Trnovci nad Váhom vyhasli životy piatich ľudí. Pri čelnej zrážke s kamiónom zahynula Alena (†41) a jej štyri adoptívne dcéry.

Tragická autonehoda Aleny a
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu